3 edituri care au cărți pe gustul meu

Există foarte multe cărți pe piață, tot mai multe, din fericire pentru noi, citiorii înrăiți. Lunar apar foarte multe cărți în librăriile on-line care îmi fac cu ochiul și mă ademenesc. Bineînțeles că nu mi le pot cumpăra pe toate și sunt conștientă că nici măcar pe cele pe care le am deja nu am când să le citesc. Editurile traduc foarte multe titluri interesante, iar editurile românești vin puternic din urmă, cu titluri de nerefuzat. Cu toate acestea, mi-am dat seama că sunt câteva edituri care traduc foarte multe cărți pe gustul meu și predomină în biblioteca mea.

carti. edituri
Imagine de Michal Jarmoluk de la Pixabay 

Trei edituri care traduc cărți pe gustul meu

Prima editură dintre cele trei selectate de mine, este Editura Rao. Aici găsesc foarte multe thrillere pe gustul meu, aici e și Nicholas Sparks – un romancier pe care îl ador, dar și James Patterson care scrie thrillere grozave. Aici găsesc cam orice îmi doresc și de aceea este în top trei.

O altă editură pe care pur și simplu o ador, este Editura Litera. Îmi plac foarte mult colecțiile Buzz Books și Blue Moon, dar și Cărți romantice sau Iubiri de poveste. Am citit cărți, apărute la această editură, care m-au relaxat și amuzat, dar și cărți care mi-au arătat partea întunecată a lumii sau durerea care există printre noi. Am foarte multe cărți de la Litera care așteaptă liniștite să fie citite.

Cea de-a treia editură care are multe cărți pe gustul meu, este Editura Trei. Am citit multe thrillere frumoase apărute la această editură și încă mai am în bibliotecă altele, care se anunță la fel de incitante. Tot la Editura Trei am găsit și cărți din colecția Eroscop care mi-au plăcut. Tot aici îl găsim și pe Marc Levy sau pe Camelia Cavadia.

Știu că am zis că prezint doar trei edituri, dar vreau să aduc în atenția voastră și o editură românească care are cărți bune. Cel puțin eu nu am citit nimic care să nu îmi placă la Libris Editorial. Bineînțeles că sunt cărți geniale și cărți bunicele. Acum contează mult și filtrul nostru personal. Eu zic că merită atenția noastră cărțile apărute acolo, începând cu cele scrise de Marius-Albert Neguț sau Bogdan Ispas.

Sunt curioasă ce părere aveți voi de editurile care sunt în top-ul meu și vă invit să îmi spuneți în comentarii.

You may also like...

11 Responses

 1. anasylvi spune:

  Editura mea preferata este Nemira, pentru colectiile lor Nautilus, recenta Armada si Babel. Apoi vine Humanitas, pentru Raftul Denisei, Litera (seria Saxon!), cartile de la chiosc, la un pret decent, clasici si contemporani deopotriva. Imi plac si mie Rao, pentru seriile Fantasy, ART cu toate subdiviziile lor, Polirom pentru ca au multe carti bune la preturi accesibile. La carti romanesti, editura preferata este Editura UP. Noua, dar profesionista. De aici sunt majoritatea cartilor mele, dar am carti de la multe edituri, foarte bune, de altfel.

 2. Silvia spune:

  Toate au cărți frumoase!!!

 3. Dana spune:

  Perfect de acord cu tine. Și eu găsesc multe cărți minunate la aceste edituri.
  Aș adăuga Herg Benet pentru thrillerele tare bune!!!

 4. Eva Anca spune:

  Excelente sunt editurile alese de tine! Aș mai adăuga Herg Benet și Quantum.

 5. Laura spune:

  Sunt de aceeași părere! Eu as mai adauga, la lista ta, Quantum. Doar are cărți fantasy, nu? :))

 6. Puteam sa jur ca Rao si Litera se afla in top. Nu stiu cum de am uitat de Trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial