5 motive să alăptezi bebelușul

Toată lumea știe cât de sănătos este ca bebelușul să fie alăptat, în special în primele luni de viață. Chiar și după ce începem diversificarea, laptele matern încă își aduce aportul în dezvoltarea micuțului. Laptele matern este mult mai ușor de digerat decât cel artificial. Laptele matern are toate vitaminele și mineralele de care are nevoie copilul pentru a se dezvolta sănătos. Laptele matern are anticorpii de care bebelușul are nevoie și substanțele necesare pentru dezvoltarea corectă a organelor. Totuși, și laptele artificial din ziua de astăzi se apropie destul de mult de cel matern și este o alternativă pentru copiii care nu se pot bucura de laptele matern, din diferite motive.

Alăptatul poate fi un chin la început… Rănile provocate de sugar sunt extrem de dureroase, laptele care inițial nu vine, iar mai apoi vine în cantitate mult prea mare, provoacă un disconfort uriaș. Faptul că bebelușul trebuie să muncească mai mult și, în consecință, obosește mai repede la sân și adoarme, îl poate face să mănânce mai des. Deci somnul tău doar odihnitor nu este, în primele săptămâni. Presiunea celor din jur, care insistă că bebelușul nu se satură și că ar trebui să îi dai completare, devine un stres insuportabil.

alaptare

De aceea, astăzi m-am gândit să scot în evidență câteva motive pentru care merită să alăptezi, dacă ai posibilitatea. Motive pentru care nu ar trebui să renunți la această idee, în primele săptămâni când alăptatul poate semăna cu un chin. Pe lângă faptul că laptele matern are în compoziția sa tot ceea ce are nevoie un bebeluș, alăptatul mai are și alte beneficii, ce nu au legătură cu dezvoltarea.

Cinci motive pentru care ar trebui să nu renunți la alăptare

 1. Ești sigură că laptele are mereu temperatura potrivită și este mereu proaspăt. Deci poți pleca oriunde cu bebelușul, fără să îți faci griji pentru mâncare.
 2. Nu îți faci griji pentru sterilizarea biberoanelor, mai ales când trebuie să plecați de acasă.
 3. Dacă copilul este supărat sau speriat, la sân se liniștește negreșit.
 4. Somnul vostru este mult mai liniștit, nefiind nevoie să te ridici din pat ca să îi pregătești laptele. În același timp, nici copilul nu se trezește total, deoarece pentru a găsi sânul nu are nevoie decât de o secundă sau două.
 5. Copilul se va simți iubit și în siguranță.

După cum spuneam, pe lângă faptul că laptele matern îi asigură copilului tot ce are nevoie pentru o dezvoltare optimă, vă poate asigura amândurora liniște. Dacă puteți, alăptați! Oferiți-i bebelușului dumneavoastră cel mai frumos cadou!

You may also like...

12 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Foarte bun articolul! Intr-adevar, alaptarea este foarte importanta. Din pacate, din motive medicale nu am reusit sa alaptez decat cateva saptamani.

 2. Dana spune:

  Ce articol minunat! Când voi fi mămică, așa voi face!❤

 3. Silvia spune:

  Foarte frumos articolul!!!Ești o mămică minunată!!!!

 4. Ana Maria Chiperi spune:

  Foarte frumos articol și interesant!

 5. Este foarte important laptele matern. In afara de situatiile in care chiar nu poti alapta, eu zic ca e esential sa o faci.

 1. 11/10/2019

  […] hidratează bine, deoarece, din cauza băluțelor, pierd mai mult lichid. Deci, dacă copilul este alăptat, lăsați-l să sugă cât de des dorește. Știu că este greu și obositor, trec și eu prin […]

 2. 18/10/2019

  […] că bea multe lichide. Eu îi dau cu seringa la bebeluș, dacă nu vrea să le bea. Dacă alăptați, lăsați-l la sân cât mai mult. De asemenea, se pot administra săruri de rehidratare. Aceleași […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial