Activități de făcut în casă

În perioada aceasta, fie că vrem fie că nu, stăm în casă. Din dorința de a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă, din dorința de a reveni cât mai repede la viața noastră lipsită de limite, la planurile de weekend sau de vacanță. Pentru cei care au copii este o perioadă și mai dificilă, deoarece pe lângă faptul că trebuie să își stăpânească propriile temeri și griji, trebuie să găsească mereu activități și jocuri pentru a ține piticii ocupați. Acele două ore pe care cei mici le petreceau afară, plus timpul pe care l-ar fi petrecut la școală sau la grădiniță, acum trebuie să fie încărcat cu diferite activități de făcut în casă.

Mai jos, vă voi sugera câteva activități și jocuri potrivite pentru casă:

 • apelați la integrame pentru copii
 • faceți lucru manual
 • pictați
 • desenați
 • citiți
 • încercați jocuri precum ce încape într-o valiză, țomanap sau fazan
 • jocuri de societate, precum Monopoly sau altele asemănătoare.
 • diferite jocuri cu zarul
 • gătiți împreună
 • inventați povești. Această activitate o făceam de multe ori cu Maia atunci când aveam drumuri lungi de făcut cu mașina și mereu era un real succes.
 • faceți puzzle-uri. Această activitate este potrivită atât pentru copii, cât și pentru părinți.
puzzle ravensburger

Activități de făcut în casă: puzzle-uri

Maia a avut o perioadă în care mereu voia să facă puzzle-uri. Voia mereu un puzzle nou, iar noi îi făceam pe plac. Acum nu mai e chiar așa împătimită, dar ocazional își petrece timpul așa. Acum, preferă mai mult să facă puzzle-uri mai complexe împreună cu unul dintre noi, rar mai începe câte unul singură. Probabil e o metodă de a petrece timp cu noi, iar noi îi facem pe plac.

De cele mai multe ori, face puzzle-uri cu tati. Eu recunosc că nu stau atât de bine cu răbdarea, dar compensează el. Acum, în perioada de izolare, noi am venit la țară, iar tati a rămas în oraș, la muncă. Așadar, Maia s-a pricopsit cu mine și cu un puzzle de 500 de piese de la Ravensburger. Ieri am început să îl facem. Încă nu e gata, dar vom munci zilnic la el, cât o să ne permită bebe, care nu își dă deloc drumul din brațele mele.

De ce am ales un puzzle Ravensburger?

activitati de facut in casa

Nu e prima dată când facem un puzzle de la Ravensburger și cu siguranță nu va fi nici ultima. Maia mai are unul cu prințese de la ei, iar în timp și-a dovedit rezistența și calitatea. Piesele nu se îndoaie, nu se rup, nu de decolorează și se potrivesc perfect. Calitatea e indiscutabilă când vine vorba de puzzle-urile lor, iar imaginile extrem de frumoase și atrăgătoare, te îndeamnă să își petreci timpul făcând o astfel de activitate.

Probabil va mai dura până când îl terminăm, dar ne bucurăm de momentele frumoase petrecute împreună și asta e tot ceea ce contează.

Voi cum vă petreceți timpul în casă?

You may also like...

4 Responses

 1. Dana spune:

  E greu de ținut copiii în casa, tocmai de aceea articolul tău vine la fix, plin de idei tare bune pentru cei care au copii.

 2. Eva Anca spune:

  Foarte util articolul. Si noi citim, coloram si facem puzzle.

 3. Laura spune:

  Noi jucăm Nu te supăra, frate! Bineînțeles că supărarea e mare, dar trece repede! Mersi de idei!

 4. Si noi facem puzzle. Sau incercam… cu Darius. :)) In rest, gatim, dansam, construim corturi, citim, ne uitam la filme. E greu sa tot gasim jocuri inedite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial