Alimente Bio, sănătoase, din grijă pentru sănătatea familiei noastre

De ce să consumăm alimente Bio? Nu cred că această întrebare își mai are rostul, deoarece cu toții suntem conștienți de importanța sănătății noastre, dar și de impactul pe care produsele modifiate îl pot avea asupra organismului.

Cu toții suntem conștienți de importanța păstrării unei alimentații cât mai naturale, dar oricât ne-am dori nu mereu reușim să consumăm alimente bio, din diferite motive. Noi facem parte dintre cei norocoși, care au părinți la țară și care primesc pachete cu alimente bio. Bineînțeles, nu acoperă întreaga noastră alimentație, dar mă bucur de gustul lor cu adevărat delicios, dar și că pot să le ofer copiilor legume crescute în grădina bunicii, dulceață fără conservanți sau carnea animalelor crescute la curte, în propriul ritm. Pe lângă ceea ce primim de la bunici, încercăm să adăugăm și în coșul de cumpărături astfel de alimente, în limita posibilităților. Acum, în piețe, în supermarket-uri, dar și pe diferite site-uri găsim alimente bio, astfel având oportunitatea de a consuma orice dorim.

alimente bio , sucuri bio
Image by silviarita from Pixabay

În articolul de astăzi vreau să vă spun ce alimente bio încă nu folosesc, dar intenționez să le introduc în alimentația curând.

Alimente bio sănătoase

  1. Cacao cu zahăr din nucă de cocos. Acest produs este o alternativă pentru clasica cacao instant pe care o cumpăr din supermarket și care este pe placul copiilor. Diferența dintre ele este că această cacao cu zahăr din nucă de cocos provine din agricultura ecologică certificată.
alimente bio, cacao bio,

2. Dulciuri și diferite gustări. Ai mei copii, la fel ca majoritatea pe care îi cunosc, mereu vor să ronțăie ceva, mereu vor o gustare. Dacă e dulce, e perfect, bineînțeles. De aceea mă gândesc serios să le cumpăr și gustări bio.

3. Cafea. Eu sunt singura care consumă cafea din casă și asta pentru că îmi place foarte mult gustul. Așadar, mă gândesc că răsfățul ar fi cu mult mai mare dacă aș consuma cafea bio.

4. Ingrediente de copt. După cum vedeți pe blogurile mele și pe rețelele de socializare, coc destul de des. Îmi place să le ofer alor mei ceva făcut în casă, sănătos, de fiecare dată când am ocazia. Satisfacția ar fi dublă dacă aș folosi mai multe ingrediente bio.

5. Paste. Noi suntem mari amatori de paste. Albert ne întrece pe toți, e adevărat, dar ne plac tuturor, în combinație cu diferite legume sau carne. Știind cât de des le consumăm, mă gândesc să apelez la varianta bio în viitor.

6. Pateuri și alte conserve. Știu că nu e bine, dar îmi plac foarte mult pateurile și mai toate cremele tartinabile. Și copiilor le plac, dar nu le consumă așa des ca mine. Văzând câte variante bio există pe site-urile care comercializează produse bio, mă gândesc serios că este cazul să fac o schimbare.

alimente bio, pateuri si conserve

Sănătatea depinde de echilibrul dintre alimentație și activitate fizică.” – Hipocrate

Mă bucur tare mult că se găsesc atât de multe alimente bio și că sunt comercializate atât de magazinele online cât și de tot mai multe magazine fizice. Astfel, suntem și noi mai tentați să le încercăm și să le introducem în dieta noastră. La mine funcționează această strategie. Așa mi s-a întâmplat și atunci când am început să văd peste tot produse de îngrijire bio sau produse de curățenie bio. Am fost curioasă și dornică să le încerc. În prezent, folosesc multe produse bio de îngrijire și nu prea aș mai renunța la ele.

Mereu am fost de părere că natura are tot ceea ce ne trebuie pentru a putea duce o viață sănătoasă. Trebuie doar să profităm de ea, să consumăm și să folosim cât mai multe produse bio. Știu că nu este mereu posibil și e ok și asta. Echilibrul e important!

You may also like...

3 Responses

  1. Silvia spune:

    Ai dreptate!!!Interesant articolul tau!

  2. Eva Anca spune:

    Informatii de pret pentru cei care vor sa adopte un regim sanatos.

  3. Și noi am început să optăm pentru alimente BIO de ceva vreme și chiar ne simțim mai bine fizic de atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial