Amintiri cusute cu pricepere și brodate cu dragoste

Se apropie iarna, iar eu nu mai pot de încântare… Mereu mă bucur atunci când iarna începe să bată la ușă și mereu mă pregătesc pentru a mă bucura din plin de acest sezon.

Iarna ne face să ne bucurăm de plăcerea de a savura un ceai fierbinte sau o ciocolată caldă, sub o pătură pufoasă. În acest anotimp mai mereu pregătim fursecuri sau mâncăruri care se servesc fierbinți și care ne oferă o stare de bine. Iarna prietenii ne vizitează mai des, ferindu-se de ger, dar, în același timp, bucurându-se de o evadare de acasă.

Tot iarna, mai ales în preajma sărbătorilor, lăsăm melancolia să ne cuprindă. Ne aducem aminte de copilărie și de cât de confortabil ne simțeam în sânul familiei.

Îmi aduc aminte cu drag de zilele petrecute la săniuș, cu frații mei și prietenii noștri. Îmi aduc aminte de zarva care punea stăpânire pe întreaga familie, în perioada sărbătorilor.

Amintirile din jurul mașinii de cusut a bunicii

Mi-o aduc aminte și pe bunica, pe care mai mereu o găseam la mașina de cusut, lucrând la ceva, înconjurată de materiale și accesorii croitorie. Mi-l aduc aminte și pe Moș Crăciun, care mereu venea în haine roșii, croite de bunica, dar și cu sacul plin de cadouri, pregătite de părinți. Îmi mai aduc aminte și că mereu venea însoțit de un toiag, că doar Moșu’ era bătrân și nu putea înainta prin nămeții înați de care aveam parte în fiecare iarnă. Bineînțeles că noi, care ne știam vinovați de diferite năzbâtii, ne făceam griji din pricina toiagului, pe care nu ezita să îl plimbe prin fața noastră, atunci când ne lua la întrebări.

Mereu zâmbesc când amintirile ajung în acest punct, la fel ca atunci când îmi aduc aminte de costumele pe care le purtam la serbarea de Crăciun. Bunica mereu dădea o mână de ajutor, folosindu-se de priceperea sa și ajutându-se de masina de cusut, care și acum stă la loc de cinste în casa ei, chiar dacă ea deja nu mai e. Fie că aveam nevoie de o pelerină verde, pentru ca unul dintre frații mei să fie un brad de Crăciun reușit, ori o rochie albă, simplă și înfrumusețată cu ghirlande strălucitoare, pentru ca eu să devin un înger mândru, din mâinile ei ieșea tot ce era mai frumos.

inger de iarna, masina de cusut
Fotografie de JillWellington, de pe Pixabay

Iarna este un anotimp confortabil pentru mine, plin de nostalgie și perfect pentru a crea amintiri neprețuite pentru copiii mei.

*Articol scris pentru Superblog2020

You may also like...

4 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Ce articol minunat și plin de emoție! Într-adevăr, iarna e prilej de melancolie și pentru mine. E perioada în care îmi este cel mai dor de bunici și de casa de la țară, de copilărie cu tot ce ține de ea. Mult succes!

  2. Dana spune:

    Din copilărie avem cele mai frumoase amintiri, iar bunicii, cele mai dragi dintre ele! ❤️ Minunat articolul, mult succes!

  3. Stoica. Viorica spune:

    O da , iarna chiar este anotimpul in care poti face absolut orice alaturi de cei dragi , in special bunici, ei erau rolul principal in orice amintire !

  4. Cele mai frumoase amintiri sunt din copilarie, intr-adevar. Iar bunicile joaca un rol aparte in ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial