Aspecte de care e bine sa tii cont cand instalezi un aparat de aer conditionat

Un aparat de aer conditionat a devenit o necesitate in prezent, de care beneficiaza tot mai multi oameni. Cu ajutorul unui astfel de aparat poti sa racesti pe timpul verii orice incapere din locuinta ta si poti sa incalzesti la fel de bine si pe timpul iernii.

Cele mai noi modele de aparate de aer conditionat de la Vollmax sunt echipate cu tehnologie de varf care permite climatizarea in conditii optime a locuintei tale cu un consum redus de energie. Acest lucru este posibil datorita termostatului dar si a altor sisteme speciale cu care aparatele de aer conditionat sunt echipate. Asadar, consumul de energie va fi mult mai redus in locuinta ta, atunci cand folosesti un aparat de climatizare de calitate si din gama de varf de la cei mai cunoscuti producatori.

aparate de aer conditionat

Atunci cand vrei sa achizitionezi un aparat de aer conditionat, este bine sa ai in vedere mai multe aspecte:

Nu monta aparatul de aer conditionat langa o sursa de caldura

Este recomandat sa nu montezi aparatul de aer conditionat langa o sursa de caldura care poate influenta in mod negativ functionarea acestuia. Daca termostatul aparatului este in dreptul unei surse de caldura, acesta poate sesiza caldura si poate functiona mai mult decat e cazul. E bine sa eviti montajul in acest fel pentru a evita consumul de energie suplimentara.

Pozitioneaza aparatul intr-un loc ferit de lumina

Poti scadea consumul de energie chiar si cu 10%-20% daca alegi sa montezi aparatul de aer conditionat intr-un loc umbrit. Fiind pozitionat intr-un loc prea expus la soare, orice aparat de aer conditionat va consuma mai multa energie, deoarece termostatul nu se va opri cand simte o temperatura mai ridicata decat cea setata de tine.

Regleaza aparatul la viteza minima cand umiditatea este ridicata

E bine ca aparatul de aer conditionat sa fie la o viteza minima pentru situatiile cand aerul din interior este foarte umed, sau umiditatea este ridicata chiar si afara. Regleaza aparatul la o viteza minima si va functiona mult mai bine preluand eficient umezeala din incapere. Gradul de confort si calitatea aerului vor creste considerabil in cel mai scurt timp.

Nu seta o temperatura mult mai scazuta decat ai nevoie

Este indicat sa nu setezi aparatul de aer conditionat la o temperatura mult prea scazuta. Incearca sa setezi o temperatura optima pentru confortul necesar astfel incat sa optimizezi corect si sa eficientizezi consumul de energie electrica.

Alege un aparat de aer conditionat cu o capacitate mai mare pentru bucatarie

Daca vrei sa iti montezi un aer conditionat in bucatarie, atunci este recomandat sa cauti un model care are o capacitate cu 40% mai mare fata de capacitatea recomandata pentru suprafata camerei tale. In bucatarie, de regula, temperatura este mult mai ridicata la fel ca si gradul de umiditate. In acest fel vei avea parte de confortul dorit si de un aer proaspat si curat la fiecare utilizare.

Poti alege un model de aer potrivit nevoilor tale de pe site-ul celor de la Vollmax. Aici gasesti zeci de modele compatibile nevoilor tale la preturi avantajoase si de la cei mai cunoscuti producatori.

Acest articol este un guest post*

You may also like...

3 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Un articol util. Si noi ne gandim sa instalam un aparat de aer conditionat.

  2. Dana spune:

    Un articol foarte util! Multa lume folosește aparate de aer condiționat.

  3. Un astfel de aparat de aer conditionat ne este absolut necesar, stand la etajul patru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial