Biscuiți de casă sărați
Săptămâna trecută am făcut biscuiți de casă sărați, cu telemea și vi i-am arătat pe rețelele de socializare. Au fost un real succes și mai multă lume mi-a cerut rețeta. Așadar, am hotărât ca astăzi să o postez. 🙂
Deoarece mai mereu avem tendința să ronțăim ceva, și de cele mai multe ori ceva dulce, m-am gândit să fac niște biscuiți de casă sărați, cu brânză, și să îi las la îndemână. Poate așa vom mai evita dulapul cu dulciuri. Biscuiții aceștia sunt o gustare inspirată. Sunt sățioși și gustoși, semănând mult la gust cu sărățelele. M-am bucurat mult când am văzut că îi plac și lui Albert. Și Maiei i-au plăcut, dar tot nu a renunțat la porția ei de dulce.
Biscuiții de casă cu brânză telemea sunt ușor de făcut. Nu ne ia mult timp să îi pregătim, dacă ignorăm timpul în care punem aluatul să stea la rece. Nu avem nevoie nici de foarte multe ingrediente sau de mare pricepere.
Biscuiți de casă cu unt și telemea – o gustare inspirată
Pentru a pregăti biscuiți de casă am avut nevoie de:
- 100 grame unt. Am folosit unt cu 82% grăsime.
- cam 150 – 170 de grame de telemea
- aproximativ 200 grame făină
- o linguriță de usturoi granulat. Usturoiul este opțional. Puneți-l doar dacă vă place. Am făcut biscuiți de casă sărați și fără usturoi granulat și au fost, de asemenea, gustoși. Dacă doriți îl puteți înlocui cu busuioc sau un condiment asemănător, care vă place.
- o lingură de smântână sau iaurt gras.
Cum am pregătit acești biscuiți cu unt și telemea
Am amestecat untul rece cu telemeaua mărunțită și cu usturoiul granulat. După aceea, am adăugat treptat făina. După ce amestecul a fost omogen, am adăugat smântâna, pentru a-l înmuia puțin. Dacă este nevoie, puteți adăuga două linguri de smântână. Aluatul trebuie să fie puțin lipicios și moale, dar să se poată modela. Am pus aluatul pe o folie alimentară și i-am dat forma unui salam de biscuiți. Apoi, l-am lăsat la congelator pentru 20 – 30 de minute. Între timp, am încins cuptorul la 160 de grade, funcția ventilator. Cuptoarele normale se vor seta la foc mediu spre mic.
După ce aluatul s-a răcit, l-am scos din folie și, cu un cuțit subțire și ascuțit, l-am tăiat feliuțe, cam de jumătate de deget grosime. Am pus feliuțele într-o tavă în care am așezat hârtie de copt, iar apoi am băgat-o în cuptor. Am lăsat biscuiții până s-au rumentit ușor. I-am scos pe un platou și i-am servit cu iaurt grecesc.
Sper să încercați rețeta și să reveniți cu impresii. Voi pregătiți gustări sărate?
O rețetă inedita și cu siguranță delicioasă!!!!
Cred că sunt delicios!
Arată foarte bine. Abia astept sa încerc
Delicios arata! Multumesc pentru reteta!
Super. Si eu coc sarat destul de des lately, cam gata cu dulciurile, doar la cioco si ingheta ma mai “scap”
Delicioase ❤
Maine ii fac si eu. Sigur sunt deliciosi. Si eu fac chestii sarate: biscuiti, briose, clatite.
Trebuie neapărat să încerc și eu această rețetă! Deja mi-ai facut poftă! ??
Eu n-am pregatit niciodata astfel de biscuiti dar o sa incerc sa fac cat de curand. Preferatii mei sunt cei cu ciocolata si stafide.
Nu pare foarte complicat