Ce putem face cu pâinea veche?
Mă gândesc de mult timp la un articol în care să vă spun ce fac eu cu pâinea veche. Se pare că astăzi i-a venit rândul să fie creat și publicat. De foarte mult timp, noi facem pâine în casă. Ne-am obișnuit cu ea și parcă cea din comerț nu ne mai place. Atunci când nu am timp să fac pâine de casă și cumpărăm una, se mănâncă foarte puțin din ea. Se întâmplă uneori să fac chiar prea multe chifle, iar copiii primesc aproape zilnic cornuri de la școală. Sincer, mie nu îmi place deloc să arunc mâncare. Mă simt prost de fiecare dată când sunt nevoită să o fac.
Așadar, evit pe cât se poate acest lucru. Acum, pe timp de iarnă, am strâns resturile și le-am trimis la țară, la părinți, pentru a hrăni animalele. Dar vara e prea cald ca acest lucru să fie posibil. De aceea am găsit soluții pentru a nu risipi unele alimente, precum pâinea. În articolul de astăzi, vă vorbesc despre ele.
Cum folosim pâinea veche
- Poate fi făcută crutoane. Prăjim pâinea care nu mai e proaspătă, o tăiem cubulețe și o adăugăm salate. Puteți adăuga cuburile de pâine prăjită și în supă cremă. Eu nu fac de obicei supe creme.
- Poate fi făcută pesmet. Se lasă la uscat, iar apoi se pune într-un blender și se mărunțește. Apoi se depozitează în pungi de hârtie și se folosește la nevoie.
- Se poate transforma într- bunătate de budincă de pâine. Tăiem pâinea cuburi și o înmuiem bine în lapte, o amestecăm cu ce dorim, iar apoi o băgăm la cuptor pentru 25 de minute, la 200 grade. Dacă doriți să o faceți dulce, adăugați zahăr sau dulceață. Eu am făcut într-o zi și cu bucăți de ciocolată și nutella. Dacă doriți să fie sărată, amestecați pâinea înmuiată bine cu o ceapă călită, radeți cașcaval și tocați șuncă, cârnăciori sau orice aveți la îndemână.
- O transformăm în bruschete. Feliem pâinea sau cornurile. Zdrobim 2-3 căței de usturoi și îi frecăm bine cu unt moale sau chiar ulei. Ungem feliile pe ambele părți și le punem în cuptor, la 180 de grade, pentru a se coace, pe ambele părți. După ce se rumenește, o scoatem, punem pe ea orice dorim (ton cu ceapă, roșii cu brânză, telemea și cașcaval, măsline tocate sau orice vă place), și o mai lăsăm câteva minute la cuptor.
- O transformăm într-o delicioasă pâine cu brânză și usturoi. De obicei transform în acest mod cornurile sau chiflele, dar am încercat și cu o franzlă întreagă. Tăiem cornurile felii, dar doar pe jumate. Zdrobim câțiva căței de usturoi și îi amestecăm cu unt moale. Untul îl întindem între spațiile create mai devreme cu cuțitul. Tot între acele spații punem cașcaval ras sau orice brânză sărată avem. Punem cornurile la cuptor, până se rumenesc frumos și se topește brânza.
- O dăm prin ou. Pâine cu ou fac chiar și când e proaspătă pâinea, deoarece le place mult copiilor. Pur și simplu dăm feliile prin ou bătut și condimentat. Apoi prăjim fiecare felie pe ambele părți. La noi în zonă se mănâncă și cu zahăr peste, dar eu prefer varianta sărată.
Voi ce idei aveți?
Pâine cu ou fac și eu de obicei.
Mulțumesc pentru idei! Nici mie nu îmi place să arunc mâncarea, deci știu ce voi face de acum cu pâinea.