Chifle Kaiser rețetă

De curând am făcut chifle Kaiser de casă și au ieșit foarte, foarte bune. Moi, pufoase, gustoase, un răsfăț pentru iubitorii de pâine. Se pot servi în orice moment al zilei, lângă orice altceva vă place. Mie mi-a plăcut să le mănânc și simple sau cu puțin unt pe ele. Yummy! Mi-am făcut singură poftă. Cred că mă apuc din nou de făcut chifle Kaiser 🙂 .

Rețeta de chifle Kaiser este cam aceeași, cu mici variații. Unele conțin ulei, altele unt. Unele sunt cu lapte, altele doar cu apă. Altele conțin ou, semințe sau sunt simple. Trebuie să ne ghidăm după gustul nostru, dar, în același timp, să păstrăm cantitățile ingredientelor ude și uscate, chiar dacă înlocuim unele dintre ele. Mai jos vă spun cum le-am pregătit eu.

Chifle kaiser rețetă simplă

După cum vă puteți da seama din fotografii, eu am ales ca de data aceasta să fac chifle kaiser simple, fără niciun fel de semințe.

Ingrediente necesare pentru 24 chifle kaiser:

  • 1400 grame făină
  • 2 linguri de sare
  • o lingură de zahăr
  • 500 ml apă
  • 440 ml lapte
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • un plic de drojdie uscată

Dacă doriți să faceți mai multe chifle, dublați cantitățile, dacă doriți să faceți mai puține trebuie să le înjumătățiți.

Cum preparăm chifle Kaiser de casă

Este foarte ușor să pregătim chifle Kaiser de casă. În primul rând, se amestecă făina cu sare și zahăr. Apoi se face o adâncitură în mijloc, iar acolo turnăm drojdia, apa și laptele. Untul moale tot aici trebuie adăugat. Frământăm bine, până aluatul devine neted, lucios și nelipicios. Dacă aluatul este prea tare și crăpat, mai adăugăm puțin lapte sau apă. Dacă este prea moale, mai adăugăm puțină făină. Când considerăm că aluatul este gata, acoperim vasul cu un prosop de bucătărie sau folie alimentară și îl lăsăm să dospească pentru aproximativ 45 de minute, sau până își dublează volumul.

Cum le modelăm

După ce aluatul a dospit, îl răsturnăm pe blatul de lucru, îl modelăm sub formă de sul și îl tăiem în 24 de bucăți aproximativ egale. Apoi luăm fiecare bucată și o modelăm precum un șnur mai gros. După ce avem „șnurul” (eu l-am făcut direct în palme, ca la plastilină 😀 ), facem un nod precum în imaginea de mai sus. Apoi aducem capetele în mijloc. Cel de dedesubtul cercului format îl aducem pe deasupra, iar cel de deasupra îl aducem pe dedesubt. Sper ca pozele să vă ajute. Ideea este că cele două capete se unesc, iar unul vine de sus și celălalt de jos.

După ce am modelat chiflele, în cuptorul deja încins la 180 de grade, funcția ventilator( la cuptoarele simple setăm foc mediu), punem pe ultima treaptă un vas de yena cu o cană de apă în el. Apoi introducem tăvile în cuptor (eu am pus câte două o dată) și le lăsăm până chiflele se rumenesc ușor ( cam 15 minute a durat la mine). Apoi le scoatem și le stropim din nou cu puțină apă.

chifle kaiser facute in casa

Aceste chifle Kaiser de casă vor fi moi în interior și ușor crocante în exterior. Vor fi gustoase și apreciate de toată familia. Poftă bună!

You may also like...

7 Responses

  1. Dana spune:

    Ce bine arată, ți au ieșit super!

  2. Eva Anca spune:

    Arata absolut delicios! Multumesc pentru reteta!

  3. Ador chiflele facute in casa, iar ale tale arata senzational.

  1. 11/08/2020

    […] chifle […]

  2. 27/04/2021

    […] o lingură de făină […]

  3. 17/01/2022

    […] Chifle Kaiser. Foarte bune ies aceste chifle și sunt apreciate de toată familia. Sunt pufoase, dar și crocante, iar untul le face delicioase în adevăratul sens al cuvântului. […]

  4. 14/09/2022

    […] am frecat o ceapă cu sare, puțin ulei și încă puțin pătrunjel. Am pus și pâine de casă proaspătă lângă și asta a fost tot. O […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial