Cum gestionăm lucrurile neprevizibile negative

Lucrurile neprevizibile care apar în viața noastră ne afectează mai mult decât dorim să credem sau să acceptăm. Chiar dacă „ne ținem tari”, aceste întâmplări își pun amprenta asupra psihicului nostru și așa putem face cunoștință cu depresia. Fie că vorbim de lucruri oarecum banale pentru cei din jur, precum dezamăgirea din partea unor prieteni, pierderea pisicii sau câteva kilograme în plus sau în minus, ori lucruri grave precum moartea unei persoane apropiate, divorțul sau pierderea unui job care îți asigura bunăstarea familiei, psihicul nostru este afectat, iar în subconștient încrederea în noi scade.

depresia

Deși nu toți reacționăm la fel și nu cu toții suntem la fel de afectați, acest lucru fiind mult influențat de caracterul fiecăruia, cu toții ar trebui să le oferim atenția necesară. Să tăiem răul din rădăină. Să ne asigurăm că trecem peste aceste probleme într-un mod sănătos și cu urmări negative cât mai mici.

Pentru a depăși cu bine un moment negativ și să evităm depresia, ar trebui:

 • Să recunoaștem evenimentul neplăcut. Să nu-l ascundem în cel mai întunecat colț al minții. Să nu ne păcălim că nu va ieși niciodată de acolo. Astfel, doar amânăm inevitabilul, iar consecințele vor fi mult mai greu de gestionat. Să ne permitem să jelim este un aspect extrem de important.
 • Să ne înconjurăm doar de persoane pozitive și care ne doresc binele.
 • Să recunoaștem dacă ne simțim depășiți de situație. Să cerem ajutorul persoanelor dragi din jurul nostru sau unei persoane avizată. Astfel nu vom permite să ne afundăm în depresie.
 • Să indentificăm aspectele pozitive din viața noastră. Indiferent de motivul pentru care te simți depășit de situație, cu siguranță ai în viața ta și aspecte pozitive, lucruri de care trebuie să te bucuri și la care nu trebuie să renunți. Fie că este un job care îți place, copiii sau chiar un animăluț pe care îl iubești din toată inima, focusează-te pe felul în care te simți când ai parte de lucrurile care îți plac. Nu permite ca supărarea să te „înghită”.
 • Să ascultăm muzică bună, să mâncăm ceva bun care de obicei ne place. Deși poate părea o banalitate, aceste mici plăceri te pot scoate, chiar și dacă pentru scurt timp, din starea negativă în care te afli.
 • Să punem la cale un plan prin care să intrăm în normalitate și să învățăm să trăim cu pierderea noastră, indiferent de natura ei.

Indiferent de cât de rău te simți, nu uita că viața este frumoasă, cu bune și cu rele. Indiferent de ceea ce trăiești în acest moment, vor veni zile și mai bune. Nu lăsa depresia să pună stăpânire pe tine!

You may also like...

13 Responses

 1. Silvia spune:

  Ai dreptate!!!!Foarte bune sfaturi!

 2. Eva Anca spune:

  Foarte bune sfaturi si un articol bine-venit. Din pacate, in zilele noastre e tare greu sa eviti depresia.

 3. Dana spune:

  Din păcate, depresia este din ce in ce mai prezenta. La fel de grav este că de multe ori nu știm cu ce ne confruntăm. Sfaturile din articol sunt extrem de prețioase!❤

 4. Un articol minunat, care a picat foarte bine! <3 Am ajuns într-un punct în care am avut un pic de „nestare” să îi zicem. Sper să și pot aplica sfaturile tale în viața de zi cu zi! <3

 5. Foarte bine a picat articolul tau. Chiar aveam nevoie.

 6. Silvia spune:

  Bune sfaturi!

 7. Stoica. Viorica spune:

  Cam e de actualitate acest articol , din pacate din ce in ce mai multa lume se confrunta cu aceasta problema , cert e ca oameni nu incearca prin mijloacele lor sa treaca peste aceasta faza si apeleaza imediat la specialisti , din contra ar trebui imbunatatit ritmul de viata si a celor ce ne inconjoara si apoi in ultima faza sa cerem ajutorul specialistului , parerea mea , eu asa vad problema , poate gresesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial