Cum să faci față caniculei

Toată vara calendaristică m-am plâns că nu avem vară. Deși eu iubesc mai degrabă iarna, îmi place și să mă încălzesc puțin la soare. Cel mai mult îmi plac serile călduroase, iar acestea nu sunt posibile fără câteva zile de caniculă. Îmi place să mă plimb după ce soarele apune, să mă bucur de acele momente liniștite și de o înghețată răcoritoare.

canicula , inghețata

După cum spuneam, aceste seri nu sunt posibile fără zile călduroase, caniculare. De aceea sunt încântată că în ultimile zile am putut renunța la cardigan seara sau la pantalonii lungi dimineața, când ies din casă. Totuși, canicula aduce cu ea și diferite probleme și de aceea trebuie să ne luăm câteva măsuri suplimentare, în această perioadă.

Canicula – cum facem față

 1. Nu ieșim afară pe timpul amiezii, doar dacă este absolut necesar.
 2. Ne asigurăm că ne hidratăm suficient. Deși îmi plac mult sucurile (din păcate), atunci când este foarte cald apa este cea mai indicată.
 3. Evităm cafeaua și băuturile cu cofeină.
 4. Folosim cremă cu SPF atunci când ieșim din casă. Crema cu factor de protecție este foarte importantă, mai ales când termomentru indică temperaturi mult prea mari. Pentru adulți cea cu 30+ poate fi suficientă, dar în cazul copiilor, 50+ este cea mai potrivită.
 5. Ne acoperim capul. Fie că folosim o șapcă, o pălărie sau o eșarfă, trebuie să avem grijă de acest aspect.
 6. Ne îmbrăcăm adecvat. Hainele vaporoase, în culori cât mai deschise, sunt foarte potrivite pentru această perioadă.
 7. Stăm cât mai mult posibil la umbră. Dacă trebuie să ieșim afară, evităm pietonalele încinse și ne odihnim la umbra unui copac.
 8. Folosim aerul condiționat, în mașină, dar și în casă, dacă este posibil. Știu că se spune că aerul condiționat nu ar face bine copiilor, dar temperaturile uriașe le pot face mai mult rău. Țineți cont că nu trebuie să coborâți prea tare temperatura, doar să o aduceți la o limită suportabilă, iar aparatul nu trebuie să bată în direcția copilului.
 9. Consumăm multe fructe. Fructele sunt foarte sănătoase și ajută și la hidratarea organismului, lucru important atunci când este caniculă.
 10. Evităm efortul fizic intens.

Voi cum faceți față caniculei?

You may also like...

7 Responses

 1. Silvia spune:

  Bine că e vară!!!!!Dar încercăm să ținem cont si de sfaturi!

 2. anasylvi spune:

  Sunt bune si dusurile cat mai dese, dar nu cu apa rece, ci calduta sau calda. Te simti mai racorit apoi. Un evantai ajuta si, intr-adevar, apa cat cuprinde. Mie imi plac si acele spray-uri de corp cu parfum fresh, care merg pulverizate direct pe piele. Fara parfumuri grele pe canicula 🙂

 3. Eva Anca spune:

  Foarte utile sfaturile! Eu niciodata nu plec de acasa fara sa am un flacon de apa in geanta.

 4. Dana spune:

  Sfaturi foarte bune, nu mai am de adăugat nimic, ai punctat foarte bine. Deși e rară la noi, canicula se poate dovedi periculoasă.

 5. Off, parca la mine nimic nu functioneaza. Beau tone de apa si ma topesc de cald. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial