Darul Croitoresei de Fiona Valpy

Am făcut cunoștință cu stilul Fionei Valpy abia la începutul acestui an. Mi-am luat în decembrie, de pe Bookzone, pachetul de două cărți ale sale și mă bucur că am făcut-o. Luna trecută am citit Secretul ciocârliei – carte care mi-a plăcut extrem de mult și despre care v-am vorbit deja pe celălalt blog al meu, mai exact aici. La începutul acestei luni, m-am delectat cu Darul croitoresei.

Ambele cărți sunt scrie pe fondul războiului, fiind cutremurătoare și dureroase. Darul croitoresei vorbește despre multe lucruri, precum moartea, dragostea, prietenia, sacrificiul și nu numai. În rândurile de mai jos, vă voi vorbi puțin despre acțiunea cărții.

Darul croitoresei de Fiona Valpy

Darul croitoresei de Fiona Valpy: „O lectură minunată, care te pune pe gânduri…” – Best Book Forward

Harriet și-a pierdut mama, iar în preajma noii familii a tatălui său nu se simte chiar foarte bine primită. Își dorește foarte mult rădăcini și de aceea insistă să ajungă la Paris, să lucreze în același loc unde bunica sa a muncit, sperând să descopere ceva care să îi dea acel sentiment de apartenență de care are mare nevoie.

Atunci când norocul îi surâde, nu stă prea mult pe gânduri și se mută la Paris. Acolo, mult mai repede decât se aștepta, găsește pe cineva care are mai multe informații despre bunica sa și despre ceea ce s-a întâmplat acolo în perioada războiului.

În paralel, aflăm și povestea lui Claire – bunica lui Harriet – care în timpul războiului era una dintre croitoresele iscusite, care încă avea un loc de muncă, un acoperiș deasupra capului și o rație.

Dar povestea nu este doar a lui Claire. Ea avea două prietene bune – Vivienne și Mirelle. Tinerele femei, pe cât erau de îngrozite, pe atât erau de curajoase și dornice să facă ceva pentru a ajuta țara în timpul războiului. Ele își asumă riscuri uriașe și luptă cu propriile arme, lăsând în urma lor povești aproape de necrezut.

Darul croitoresei de Fiona Valpy se poate comanda de aici.

You may also like...

1 Response

  1. Dana spune:

    Îmi aduce aminte, cumva de Unde înflorește liliacul, prin cele 3 protagoniste. Cu siguranță o lectură minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial