De ce este important să ai hobby-uri

M-am hotărât să scriu acest articol inspirată de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Nu scriu despre cineva anume, bineînțeles. Vreau doar să subliniez câteva aspecte și să încurajez oamenii să aibă hobby-uri, pasiuni. Un lucru pe care să îl facă independent de treburile zilnice, independent de partener, dacă acesta nu împărtășește aceleași pasiuni.

Este extrem de important să avem pasiuni. Să facem anumite lucruri pentru a ne bucura sufletul, pentru a-l hrăni și pentru a ne încărca bateriile. Astfel, vom putea face față treburilor și îndatoririlor zilnice. Nu este sănătos să renunțăm la plăcerile personale, nu are sens să ne irosim viața astfel. Da, uneori nu avem timp nici să ne tragem sufletul. Dar chiar și atunci trebuie să ne facem timp să citim câteva pagini sau să ascultăm puțină muzică, fie că dimineața devreme sau noaptea târziu, înainte de somn. Unii dintre noi au pasiuni care necesită mai mult timp și mai multe resurse. Chiar și ei nu trebuie să se dea bătuți și să își planifice din timp aceste momente prețioase.

hobby

Consider că este de datoria partenerului să-l susțină și să îl lase să se bucure de aceste hobby-uri pe cel de lângă el. Bineînțeles, acest lucru trebuie să fie reciproc. Tot timul am considerat că într-o relație sănătoasă trebuie să fie egalitate. Nu este normal să fim egoiști într-o căsnicie! Nu ar trebui să se aplice zicala mai bine plânge mă-ta decât să plângă mama!

De ce este important să ai hobby-uri

 • te relaxezi, scapi de stres. Atunci când faci ceva ce te bucură și îți place, tot corpul și se relaxează și uiți pentru câteva momente de grijile de zi cu zi.
 • treci mai ușor peste zilele solicitante. Uneori, doar gândul că vei face în curând ceea ce te relaxează, te poate ajuta să treci mai ușor peste zilele grele.
 • ești mai răbdător. Deoarece te relaxezi, ești pentru mai mult timp răbdător cu cei din jur și nu te mai enervezi la fel de repede.
 • afli lucruri noi. Atunci când ești pasionat de ceva, cauți cât mai multe informații și afli tot feluri de lucrui noi și interesante.
 • accepți că și cel de lângă tine poate avea pasiuni sau că are nevoie de timp pentru propriile plăceri. Mulți oameni, din păcate, nu acceptă ca cel de lângă el să facă anumite activități care nu îi includ și pe ei. Atunci când ai pasiuni, vei înțelege și nevoia celuilalt.
 • cunoști oameni noi. Atunci când ai un hobby, de obicei dorești să vorbești cu cineva la fel de pasionat ca tine. Eu așa am creat grupul Prefață de carte și Porția de citit, pe care îl administrez împreună cu două prietene la fel de pasionate de lectură. Cu ele am dezvoltat o adevărată relație de prietenie și ne întâlnim și în offline.
 • imbunătățește relația de cuplu. Deoarece vei fi mult mai mulțumit, relaxat și împlinit, vei fi mult mai înțelegător și deschis față de persoana de lângă tine.

Voi ce hobby-uri aveți?

You may also like...

17 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Foarte frumos articol și sunt total de acord cu tine. Eu am ca pasiune cititul și scrisul dar, de câțiva ani, am descoperit că îmi place și să colorez în cărți antistres.
  Soțul meu, pe de altă parte, nu împărtășește aceste hobby-uri, dar mă susține. El, în schimb, are ca hobby jocurile pe PC.

 2. anasylvi spune:

  Eu am ca hobby principal lectura, poezia, dar nu numai. Am hobby-uri comune si cu sotul, cum ar fi fotbalul sau jocurile pe calculator. El are la randul lui hobby-uri, de ex pescuitul sau filmele. Articolul tau e foarte bun, e foarte important sa avem pasiuni si sa ii intelegem si pe cei apropiati in pasiunile lor.

 3. Alex Popa spune:

  Bun, logic și elegant.
  Hobby-uri? Da, sunt perfect de acord, exercitarea propriilor pasiuni relaxează mintea care în schimb relaxează corpul. În realitate, pasiunile ne produc plăcere, e ca și atunci când te îndrăgostești. Practicând un hobby, aluneci tot mai mult pe acea pantă a dragostei, numai că obiectul sau mai degrabă subiectul afecțiunii tale ești chiar tu. E minunat, ca să nu mai spun că ne sporește abilitățile sociale. Pe scurt, când ne dedicăm timpul practicării propriei noastre pasiuni, nu e egoism, ci îmbogățirea experiențelor personale cupropria persoană.
  Și mai pe scurt, practicând un hobby în creier se eliberează serotonină, care mai e denumită și hormonul fericirii. Serotonina ne ajută să ne relaxăm și să ne eliberăm de stres. Hobby-urile fac bine la sănătate.
  Practicați, practicați, practicați!
  Bun subiect!
  Felicitări pentru articol, Adriana!

 4. Silvia spune:

  Un subiect foarte bun!!!

 5. Dana spune:

  Eu cred că fără hobby uri am fi ca niste roboți. Pe lângă mulțimea de activități zilnice, putem strecura ceva pentru sufletul și mintea noastră. Îmi place mult articolul și sunt întru-totul de acord cu tine.

 6. Imi place sa citesc, imi place sa fac poze, sa gatesc, sa calatoresc.

 7. Catalina spune:

  Frumos articol Adriana, foarte adevărat.
  Sa ai hobby-uri te relaxează, te încarcă cu energie. Insa, sa le împărtășești in relația de cuplu este la fel de important. Eu și soțul le avem diferite (doar muzica și cititul sunt comune) dar le facem împreuna, pe rad, iar asta ne face Fericiți pe amândoi.
  Felicitări pentru articol!

 8. Minunat articol și un subiect tare frumos! <3 Îmi place să citesc, să am grijă de plante (cu toate că nu prea am noroc de ele), să mă plimb și să am grijă de animale.

 9. cristea sanda spune:

  Sunt total de acord, hobby-urile te relaxeaza, iti dau stare de bine. Mie imi place sa citesc, sa completez sudoku, sa fac sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial