Dovleac plăcintar la cuptor

Anul acesta, în octombrie fac 29 de ani. Dar știți ce nu am gustat niciodată în toți acești ani? Dovleac plăcintar. Nu țin minte ca mama să ne fi pregătit așa ceva în copilărie, iar eu, la maturitate, nu am fost atrasă deloc de această legumă. Știam că este dulce, că este folosit și în preparatele sărate, dar și în preparatele dulci. Totuși nu m-a atras, nu am fost curioasă cu adevărat. Asta până acum. De o bucată, am tot văzut dovleacul plăcintar în emisiunile culinare de la TV. Așa, ca niciodată, curiozitatea mi-a fost stârnită. Am văzut că se gătește în fel și chip, dar eu, de data aceasta am ales varianta cea mai ușoară, mai sigură. Mi-am zis că important ar fi să văd prima dată dacă îmi place, dacă este și pe gustul familiei și abia apoi să îl combin cu alte alimente și să îl transform într-un preparat.

dovleac placintar la cuptor

Cum am gătit primul dovleac plăcintar din bucătăria mea 🙂

După cum spuneam și mai sus, l-am pregătit în cel mai simplu mod posibil. La cuptor. Am spălat bine dovleacul plăcintar, apoi l-am tăiat în două. Am scos sâmburii și toată acea parte moale a dovleacului. Apoi l-am tăiat în patru și apoi fiecare bucată iar în două. Ideea a fost ca feliile să nu fie prea groase și să se coacă mai repede. Din câte am văzut eu în emisiunile TV, se poate adăuga peste bucăți zahăr vanilat, zahăr normal ori brun sau scorțișoară. Deoarece am vrut să îi dau și lui Albert, am ales să las bucățile simple și la urmă le-am stropit cu miere naturală de albine. Au stat la cuptor cam 20 de minute, până au devenit moi, cu o textură cremoasă.

Dovleacul plăcintar a trecut testul. Ne place și am de gând să îl mai prepar și în alte moduri. Voi mâncați această legumă? Cum o preparați?

You may also like...

7 Responses

 1. Silvia spune:

  Este foarte bun!!!

 2. Dana spune:

  Ce interesant! Eu am încărcat dovleac pane și la cuptor, umplut cu legume.

 3. Eva Anca spune:

  Ce bine arata! Sa va fie de bine! Eu dovleac copt in cuptor mancam mult cand eram mica, mereu faceau si mama si bunicile.

 4. anasylvi spune:

  Mai faceam pe vremuri supa crema de dovleac. 🙂

 5. Andreea Boitan spune:

  Eu când eram mică o puneam e bunica mea să îmi coaca dovleac. Niciodată nu mâncăm, doar îmi plăcea cum miroase. Ea știa că nu o sa mănânc, îmi zicea că nu îmi face că nu mănânc, dar tot cocea. Nici acum nu mănânc și plăcintă de dovleac abia când a început tata să facă am mâncat, asta fiind iarna trecută. Și e singura plăcintă cu dovleac care îmi place.

 6. Mie nu imi place dovleacul.  Arata bine al tau, totusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial