Fasole scăzută cu cârnați de casă
Dacă nu aveți idee ce să mai gătiți, eu vă propun o rețetă simplă, pe care cu toții o consumăm încă din copilărie. O porție de fasole scăzută cu cârnați de casă sau fără, dacă e post, nu are cum să nu îți facă plăcere. Să nu mai spun că este ușor de preparat, dar și ieftină.
Maia nu prea e fan fasole, dar lui Albert îi place, la fel ca și nouă, adulților din familie. Din păcate, nu fac atât de des pe cât ne-am dori, deoarece cam uit să pun fasolea la înmuiat și mai mereu optez pentru ceva mai rapid.
Fasole scăzută cu cârnați de casă
Pentru a prepara fasole scăzută cu cârnați de casă am folosit următoarele ingrediente:
- 500 g fasole boabe lăsate la înmuiat peste noapte
- 2 cepe potrivite ca mărime
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o cutie de 200 grame de suc de roșii
- 2 bucăți de cârnați de casă
- sare
- piper
- două foi de dafin
- frunze de pătrunjel
- 2-3 linguri de ulei
Mod de preparare:
Am pus la fiert fasolea înmuiată peste noapte și am schimbat trei ape. Știu că acum se spune că nu e obligatoriu să înmuiem fasolea sau să schimbăm apa în care fierb, dar eu așa am învățat și prefer să o prepar așa, chiar dacă de obicei optez pentru orice scurtătură posibilă, pentru a scuti timp.
Între timp, am tocat cârnații și legumele și am călit totul în puțin ulei. Am turnat sucul de roșii și am amestecat. Apoi, am scurs fasolea care ferbea separat și am pus-o peste amestecul din tigaie. Am turnat apă fiartă, până a acoperit fasolea, am pus foile de dafin și am lăsat totul la fiert timp de o oră și un pic. După ce fasolea a fiert și apa a scăzut, formându-se un sos, am adăugat sare și piper după gust, dar și pătrunjel verde.
Separat, am frecat o ceapă cu sare, puțin ulei și încă puțin pătrunjel. Am pus și pâine de casă proaspătă lângă și asta a fost tot. O bunătate!
Delicioasă rețetă, și nouă ne place combinația asta.