Idei de lectura – cinci idei de carti perfecte pentru vacanta de Paste in 2021

Nu doar cei mici trebuie sa continue obiceiurile de lectura in timpul vacantelor, ci si tinerii sau adultii! Chiar daca vacanța poate fi un timp mai aglomerat (mai ales daca ai o familie), cartile raman o optiune excelenta de petrecere a timpului liber. Si in aceasta scurta vacanta de primavara, poate doriți să ieșiți in excursii de o zi, sa călătoriti în străinătate sau sa vizitați rude. Toate acestea se pot face in acest interval scurt… ba chiar si mai mult! Cu atentie, putem incorpora si lectura, invatand astfel sa ne pastram motivația și bucuria de a citi cât mai mult posibil.

Trebuie sa fii un expert in carti ca sa iti indeplinesti “obiectivele” de lectura pentru aceasta perioada? Nici vorba! Nu ai nevoie sa te compari cu alti cititori care se promoveaza pe social media si nici macar cu cei de langa tine. Totusi, trebuie sa pui pret pe dezvoltarea ta personala, pe “antrenarea” mintii si astfel, pe lectura. 

Iata asadar cateva sugestii – cateva titluri recent lansate in limba romana. Pe toate le gasesti in libraria Goldbooks.ro:

1. Da drumul si traieste – de Joseph Prince

Cu subtitlul “Eliberandu-te de stres, ingrijorare si anxietatea”, aceasta carte te conduce printr-o calatorie practica ce te ajuta sa iti depasesti presiunea si stresul cotidian. Afla adevarul, dintr-o perspectiva noua – nu ai fost facut de Dumnezeu pentru a te zbate sub stres, ci ai fost “fabricat” pentru o viață de odihnă. Vei descoperi cum să lași stresul să plece și vei vedea cum harul Său va curge neabătut în domeniile vieţii în care nu te îngrijorezi.

2. Adevarata natura a lui Dumnezeu – de Andrew Wommack

Te-ai intrebat cine este Dumnezeu, dincolo de modul in care il portretizeaza religia sau biserica. Perfecta pentru cei care au dobandit credinta crestina dar si pentru persoane care merg de mult timp la biserica, aceasta carte ce trece dincolo de religie, contradicțiile Bibliei si arata ce este creștinismul si cum este Dumnezeu, demonstrand ca Tatal vrea o relatie apropiata de prietenie cu cei pe care ii numește copiii Sai.

3. Viata din abundenta – de T.L. Osborn 

Care este identitatea ta, ca si crestin, in aceasta generatie? T.L. Osborn iti arata valoarea ta adevarata, ce poate ti-a fost ascunsa vreme indelungata, prezentand in cuvinte simple ce inseamna “binecuvantarea” si “viata din belsug” de care vorbeste Mantuitorul. Paginile cartii abunda in versete, incurajari si sfaturi practice, menite sa aduca lumina in orice coltisor din viata ta, aratandu-ti in mod clar cine esti, incotro te indrepti si care este obiectivul tau pe acest pamant.

4. S-a Terminat cu Jocurile Minții – de Joseph Prince

Esti invitat într-o călătorie de descoperire ale adevărurilor biblice, într-un mod prietenos, atractiv și simplu, care să aducă lumina și speranță, în orice circumstanțe. În contextul epidemiei de Covid-19, în care tot mai multe autorități, organizații și instituții menite sa protejeze sănătatea fizică și mintală a populatiei, oferă consiliere și sfaturi pentru a depăși obstacolele de ordin social ori psihic, această carte întoarce privirea tuturor către Tatăl iubitor din ceruri.

5. Desteapta-te romane – de Natanael Costea

Acum, la mai bine de 30 de ani de la Revolutie, aceasta carte se inspira din traseul tarii noastre. Deșteaptă-te, Române! Din ce ar trebui să ne deșteptăm? De ce nu ne deșteptăm? Ce neglijăm? Chiar dormim? Suntem sau nu în somnul cel de moarte? Ce învățăm de la istorie? Ce ne condiționează ca neam? Unde greșim? Cum ne trezim? Ce-i de făcut? Cine e de vină? Cine să înceapă? Unde să se înceapă? „Deșteaptă-te, române” are menirea să ne trezească și să aprindă în noi un gust viu de autenticitate, de viață din belșug și de îndrăzneală.

*acest articol este un guest post

You may also like...

4 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Interesante titluri. Ultima din lista as fi curioasa sa o citesc si eu.

  2. Ce recomandari interesante!

  3. Dana spune:

    Ce recomandări minunate!

  1. 13/07/2022

    […] în care partenera ta va spune un DA hotărât, pentru totdeauna. Dacă vrei să faci totul ca la carte și să o surprinzi plăcut, te voi ajuta cu un mic ghid, care să îți ușureze […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial