Inspecție de Josh Malerman

Atunci când am aflat că autorul romanului Bird Box. Orbește, care mi-a plăcut extrem de mult, revine cu un nou titlu, mi-am zis că trebuie să văd și eu cum e. Eram foarte curioasă în privința romanului Inspecție de Josh Malerman, care a apărut de curând la Editura Corint, așadar, nu l-am lăsat prea mult să aștepte și m-am apucat de el.

L-am citit repede, dar nu la fel de repede precum am citit BirdBox. Orbește. Mi-a plăcut foarte mult, dar parcă nu la fel de mult precum mi-a plăcut primul. Nu mă mir și nu sunt dezamăgită. Sunt două cărți diferite, cu idei diferite și e normal să le percep diferit. Oricum, pentru mine BirdBox. Orbește este greu de egalat. Și în Inspecție se simte amprenta autorului, stilul său unic, care mie deja îmi place foarte mult. Abia aștept să văd un nou titlu semnat de el la Leda Edge.

Inspectie -josh malerman

Inspecție de Josh Malerman – când geniul se împiedică de „lucruri mici”

Băieții Alfabet locuiesc într-un turn și zilnic sunt supuși unei inspecții, care ar trebui să scoată la iveală dacă au vârtejuri sau putregaiuri. Băieții Alfabet au 11 ani și, deși excelează în orice domeniu, nu au idee că mai departe de Turn și Curte există o lumea reală. T. A. T. A. vrea să facă din ei academiceni. Cercetători de cea mai mare valoare și consideră că pentru binele lor îi ține separați de lume.

Băieții Alfabet citesc cărți scrise doar de un anumit autor, iar aceste cărți nu conțin anumite cuvinte și în niciun caz nu descriu lumea reală. Pentru Băieții Alfabet ceea ce spune T. A. T. A sau Părinții, este lege și nu ar îndrăzni să mintă. Sau cel puțin așa a fost până acum. Ce lucru sădește îndoiala în mintea băieților? Ce se întâmplă în turn și pune în pericol lumea creată de T. A. T. A.?

„O poveste de-a dreptul tulburătoare despre maturizare, plasată într-un loc de o cruzime inimaginabilă.” – Dathan Auerbach

La doar 5 km distanță, M. A. M. A. își educă Fetele Literă după aceleași reguli ca și T. A. T. A. . Fetele sunt și ele supuse și ascultătoare. Nu o mint niciodată pe M. A. M. A. și nu ies din cuvântul Părinților. Totuși, una dintre fete nu își poate înfrâna unele curiozități și, în plus, are abilitatea de a observa ceea ce pe lângă celelalte fete trece neobservat. Fata aceasta, K, este și loială. Dorește să afle ce s-a întâmplat cu prietena sa, J, dorește să știe dacă a fost trimisă la Colț și ce reprezintă de fapt acesta. Odată ce simte că ceva nu este în regulă, K nu se mai poate opri și face continuu săpături. Ce se va întâmpla cu ea și ce consecințe vor avea faptele sale, vă las pe voi să aflați.


După cum am spus și la începutul articolului, mi-a plăcut cartea. Mi-a plăcut subiectul, nemaîntâlnit de mine până acum. Mi-a plăcut finalul tulburător, despre care chiar nu vreau să vă zic nimic.

Din punctul meu de vedere, cartea merită toată atenția noastră. Se diferențiază și prin modul în care a fost scrisă și prin felul în care sunt scoase în evidență unele aspecte, precum vina, foamea de bani, natura umană, atracția și dorința individului de a fi liber.

Inspecție de Josh Malerman poate fi comandată de aici, acum cu reducere.

You may also like...

6 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Foarte interesant suna. Eu nici nu am citit descrierea cartii inainte sa vreau sa o citesc, recunosc. Abia astept sa o citesc!

 2. Dana spune:

  Interesant subiectul, însă pe mine, autorul nu a reușit să mă prindă cu stilul lui.

 3. Silvia spune:

  Un subiect foarte bun !

 4. anasylvi spune:

  Nu am incercat nimic scris de autor, poate fiindca primul roman a fost promovat extrem de agresiv pentru gustul meu, iar eu am tendinta de a evita tot ce e la moda. 🙂 Suna bine, oricum, iar recenzia ta este foarte tentanta.

 5. O am si eu si chiar sunt curioasa cum mi se va parea.

 1. 18/06/2020

  […] Inspecție mi-a fost trimis de Editura Corint. Despre el am scris aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial