Jocuri și jucării educative pentru copii mici

Atât de lungă a fost primăvara aceasta, încât atât noi cât și copiii ne-am săturat de stat în casă și profităm de fiecare moment în care ploaia se oprește și putem ieși afară, la aer. V-am mai spus că aici, unde ne-am mutat anul trecut, sunt o mulțime de copii la bloc. Chiar și când plouă sau e prea cald tot se întâlnesc și se joacă diferite jocuri de societate în scara blocului sau la unul dintre ei acasă. Așadar, pentru ea nu îmi fac deloc griji și mă bucur că are copii de vârsta ei cu care să își petreacă timpul.

Când e vorba de Albert, lucrurile se schimbă puțin. Deși sunt și copii de vârsta lui la bloc, el nu poate ieși nesupravegheat și în niciun caz nu îl pot ține toată ziua afară. După cum bine știți, nu e bine să ne expunem la soarele puternic de vară pe timpul amiezii. Așadar, trebuie să îl țin ocupat în casă, la umbră. Pentru astfel de momente avem mereu la îndemână cărți, culori jucării și jocuri educative, diferite și atractive pentru vârsta lui.

Mereu sunt în căutare de jucării și jocuri educative la prețuri accesibile care să îl țină ocupat. Deși are foarte multe, știți și voi cât de ușor se plictisesc copilașii și nu strică să vin cu ceva nou din când în când. Sunt sigură că nu sunt singura, așadar, astăzi vă prezint și vouă trei jucării și jocuri educative potrivite pentru copilașii mici (2-4 ani) pe care le putem folosi pe timpul verii.

Jocuri și jucării educative de pe jucaresti.ro

Selecția de astăzi am făcut-o pe jucaresti.ro, unde am observat că au o mulțime de jocuri și jucării educative pentru toate vârstele. Au și articole pentru camera copiilor, jocuri de exterior, jocuri de creație și nu numai. Totuși, astăzi mă voi limita la două jocuri și o jucărie potrivite pentru copilașii mici, pe care le putem folosi pe timpul verii, când temperaturile sunt prea ridicate pentru a ieși în parc.

Joc de societate – Cei 3 purceluși

joc societate copii mici, cei trei purcelusi, jocuri si jucarii educative,

Albert are o perioadă de când cere mereu să îi repetăm poveștile cu lupul cel rău. Ba chiar mai mult, vrea și să inventăm câteva, pentru a nu se plictisi. Bineînțeles povestea celor trei purceluși este des repetată și de aceea cred că i-ar plăcea acest joc.

Jocul de societate Cei trei purceluși este un joc simplu, potrivit pentru copilașii care au împlinit măcar 2 ani. Jocul se joacă în echipă. Toți participanții lucrează împreună pentru a-i salva pe cei 3 purceluși de lupul cel rău.

Recunoaște și înțelege emoțiile

joc recunoaste emotiile, joc educativ,joc copii mici, jocuri si jucarii educative,

Recunoaște și înțelege emoțiile este un joc educativ care ajută copiii să recunoască emoțiile, să le înțeleagă și să le clasifice. Jocurile de tipul acesta sunt foarte utile în dezvoltarea lor armonioasă. De aceea sunt și foarte practicate în grădinițe.

Jocul conține 35 de jetoane ilustrate care ajută copiii să numească emoțiile, să le identifice ca fiind plăcute sau neplăcute, iar mai apoi să le ordoneze în funcție de nivelul de intensitate.

Învăț să număr – Păun din lemn

invat sa numar, joc educativ, copii mici , 3 ani,

Această jucărie din lemn, sub formă de păun, plină de culoare, este ideală pentru copilașii mici, care se pregătesc de grădiniță, precum Albert.

Cum funcționează? Baza se rotește, iar mai apoi se oprește aleatoriu, la un numar. După aceea, copilul va trebui să găsească pana corespunzătoare și să o scoată. Penele sunt imprimate pe două fețe pentru a juca pe 3 niveluri de dificultate: găsiți culorile, numerele și numărați punctele.


Acestea sunt cele trei jocuri și jucării care mi-au atras mie atenția în mod deosebit. Vă invit și pe voi pe site-ul jucaresti.ro și să alegeți ceea ce i se potrivește copilului vostru.

You may also like...

2 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Foarte drăguțe sunt toate. Chiar sunt în căutarea unei jucării pentru nepoțica mea.

  2. Dana spune:

    Tare interesante și captivante aceste jocuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial