Paste cu șuncă și sos alb

În weekend, nu prea dorim să stăm în bucătărie, deși, de cele mai multe ori, suntem nevoite să gătim mai mult decât în timpul săptămânii. Deoarece suntem cu toții acasă, este normal să se mănânce mai mult și să fie nevoie să gătim mai mult. Astăzi, vin cu o sugestie de paste cu șuncă și sos alb, pe care eu o fac destul de des în ultima vreme, fiind delicioasă și, mai ales, rapidă. Aș vrea să mă laud că eu am inventat rețeta, dar nu pot 🙂 . Cred că am găsit-o cândva pe net și am adaptat-o. Sau poate am văzut-o la vreo emisiune culinară? Hmmm… chiar nu mai știu. Oricum, este ușor de reținut, de preparat și se face cu ingrediente pe care le avem de obicei în casă. Rețeta perfectă, nu-i așa?

paste cu sunca si sos alb

Paste cu șuncă și sos alb – ingrediente necesare

Pentru a prepara paste cu șuncă și sos alb, am folosit:

  • jumătate de pungă de paste fundiță. Puteți folosi orice tip de paste vă plac, inclusiv spaghete.
  • o ceapă de mărime potrivită
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 linguri de făină albă
  • o cană mare de lapte
  • două sau trei linguri cu vârf de cașcaval dat pe răzătoare sau telemea . Puteți să le folosiți pe amândouă, dacă vă doriți, deoarece iese și mai gustos.
  • cam 300 grame șuncă
  • 4-5 felii de kaizer (opțional)
  • sare
  • piper
  • verdeață
paste cu sunca si sos alb

Cum preparăm aceste paste cu sos alb

Fierbem pastele cu un minut mai puțin decât scrie pe pungă. Între timp, punem la călit kaizerul tăiat mărunt, cu ceapa și usturoiul. După ce s-au călit, adăugăm făina și apoi treptat laptele, amestecând continuu. Punem șunca și lăsăm să fiarbă vreo 10 minute, amestecând din când în când. Adăugăm brânza și lăsăm să se încorporeze frumos, încă câteva minute. Peste sos, turnăm pastele și lăsăm totul pe foc încă un minut. La urmă punem sarea (dacă mai este nevoie), piperul și verdeața. Poftă bună!

You may also like...

13 Responses

  1. Dana spune:

    Delicios și rapid, o idee minunată!

  2. anasylvi spune:

    Foarte fain arata, fac si eu din cand in cand ceva asemanator. Imi place mult si farfuria, o poza care te face foarte pofticios!

  3. Eva Anca spune:

    Arata fantastic! Si mie imi place sa gatesc paste, tocmai pentru ca mi se pare o mancare delicioasa si rapida. Multumesc pentru reteta!

  4. Si noua ne plac pastele cu sos alb. Asemanator le fac. 😀

  5. Silviu spune:

    Eu prefer șuncă cu paste…:))))

  6. Cica Sguroiu Alina spune:

    multumim pentru reteta ,foarte interesanta rapida si sunt convinsa ca si delicioasa

  7. Laura spune:

    Simplu, rapid, numai bun pentru iubitorii de paste!

  8. Mirela-Liliana Ion spune:

    Îmi plac pastele cu sos alb,as putea spune chiar că sunt pastele mele preferate – le pregătesc și eu cam la fel ca tine !!

  1. 27/11/2019

    […] un sfert de cană de lapte […]

  2. 09/01/2020

    […] o garnitură, prima dată mă gândesc dacă merge să adaug și cartofi. Bineînțeles că fac și rețete fără cartofi, dar nu sunt la fel de bine primite ca celelalte. Cartofi evantai am tot făcut de câteva ori. Se […]

  3. 10/02/2020

    […] Ingrediente necesare pentru această rețetă cu broccoli, cartofi și sos alb […]

  4. 03/08/2020

    […] rețeta aceasta de paste cu sos alb, poate fi adăugat pieptul de pui. Cine nu adoră pastele la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial