Pizza de casă – mini pizza calzone
Zilele acestea mi-a cam fost poftă de pizza. Cum încă nu ieșim pe la restaurante, iar la livrare la domiciliu apelez destul de rar, am hotărât să fac pizza de casă. Totuși, nu mi-am dorit o pizza normală… Mi-am dorit să încerc ceva diferit, ceva de dimensiuni mai mici, care să poată fi luat și de Albert în mânuțe și de la care să nu se murdărească prea tare. De obicei nu prea îmi bat capul cu mizeria pe care o face. El murdărește, eu curăț și aia e. Dar în acea zi chiar nu aveam chef de curățat mobila sau de spălat pereți. Pizza calzone mi s-a părut cea mai potrivită variantă și mă bucur că am făcut această alegere.
Am făcut mai multe, de dimensiuni mai mici decât una normală și le-am botezat, așa cum este și firesc, mini pizza calzone 🙂 .
Pizza de casă – mini pizza calzone – rețetă simplă
Această rețetă de pizza este simplă și rezultatul foarte, foarte bun. Poate fi făcută cu orice avem prin frigider și ne place. Eu am făcut câteva cu de toate și câteva cu ton.
Ingrediente pentru aluat de pizza simplu
- 500 grame făină
- jumătate de plic de drojdie uscată
- 250 – 300 ml apă
- 2 linguri de ulei sau unt topit
- o linguriță de sare
Ingrediente folosite pentru a umple pizza calzone
După cum vă spuneam și mai sus, pizza poate fi umplută cu orice vă place sau aveți în frigider. Mai jos vă voi spune ce am folosit eu de data aceasta. Cu siguranță data viitoare voi înlocui unele ingrediente.
- o conservă de ton ( 300 grame)
- o conservă de porumb (250 grame)
- două fire ceapă verde
- un buchețel de spanac proaspăt
- 3 crenvuști proaspeți de pui
- 3-4 felii de șuncă de pui
- un pumn de măsline fără sâmburi
- jumătate de avocado
- jumătate de calup de cașcaval dat pe răzătoare
- aproximativ 100 grame de sos de roșii, peste care am pus și granule de usturoi
- două linguri de unt topit pentru uns
Cum se prepară pizza de casă – mini pizza calzone
Prima dată ne ocupăm de aluat. Amestecăm făina cu sare și facem o gaură în mijloc. Acolo punem drojdia și aproximativ 250 ml de apă. Începem să frământăm, până aluatul devine neted, lucios și nelipicios. Dacă aluatul este încă lipicios, mai adăugăm făină și dacă este prea tare, crăpat, mai punem puțină apă. Apoi acoperim vasul în care am așezat aluatul și îl lăsăm deoparte pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute, timp în care tăiem și pregătim ingredientele pe care dorim să le folosim, răsturnăm aluatul pe blat și îl modelăm în formă de sul. Apoi tăiem aluatul în bucăți aproximativ egale, de 3 degete grosime. Întindem pe rând fiecare bucată, rezultând câte un cerc subțire de aluat de pizza.
Luăm fiecare cerc în parte și îl umplem cu ingredientele deja pregătite. Le așezăm doar pe jumătate de cerc, iar apoi luăm partea rămasă liberă și o tragem peste ingrediente. Unim bine marginile, cu degetele. Eu le-am rulat spre interior, pentru a mă asigura că sunt bine lipite și nu voi avea surprize.
Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt, iar apoi le punem în cuptorul deja încins la 200 de grade, funcția ventilator, până se rumenesc frumos. Dacă aveți un cuptor normal, le puneți la foc mediu.
După ce le scoatem din cuptor, le ungem cu unt topit. Acest pas este opțional, dar ajută aluatul să rămână moale, fraged. Să vă mai spun că și a doua zi le-am mâncat cu aceeași plăcere? Foarte bune au fost. Chiar trebuie să încercați și voi.
Arata tare bine. Multumesc pentru reteta!
Cu siguranță o bunătate!
Confirm ca sunt absolut delicioase. Mega delicioase.