Prăjitură fără zahăr

Cred că v-am mai spus că m-am hotărât să mănânc cât mai puține dulciuri sau prăjituri, deși îmi plac la nebunie. Am zis că în weekend mă voi răsfăța cu orice doresc, dar în timpul săptămânii mă voi amăgi cu fructe. Din această cauză, dar și pentru că bebe Albert este prea micuț pentru a mânca dulciuri, dar totuși nu este prea micuț pentru a întinde mâna când ne vede pe noi sau pe Maia mâncând ceva, m-am hotărât să fac prăjituri baby friendly, deci o prăjitură fără zahăr. O prăjitură pentru bebeluși. Rețeta pe care v-o prezint mai jos am făcut-o de mai multe ori. Uneori le-am umplut cu banane, alteori cu dovleac plăcintar copt. Sunt bune la gust. Atât bebe, cât și Maia le-au mâncat cu drag, iar pe mine au reușit să mă păcălească până în weekend.

prajitura fara zahar,prajitura baby friendly, prajitura cu banane

Prăjitură fără zahăr cu banane sau dovleac plăcintar

Ingrediente necesare pentru a prepara prăjitură fără zahăr:

  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de făină
  • 12 linguri de apă
  • un praf de sare
  • un ou pentru uns
  • 2 banane coapte sau piure dintr-o felie de dovleac plăcintar copt.

Cum se prepară:

Întâi de toate, încingem cuptorul la 180 de grade Celsius sau îl setăm la foc normal. Până se încinge cuptorul, facem aluatul. Amestecăm apa, sarea, uleiul și făina, până iese un aluat moale, dar care nu se lipește. Puteți folosi mixerul sau să îl faceți manual. După ce ați făcut aluatul, îl întindeți ca pe aluatul de gogoși. La fel ca la gogoși folosiți un pahar pentru a-l tăia. Pe jumătate din forme puneți felii de banane sau piure de dovleac, iar apoi le acoperiți cu restul de cercuri. Cu ajutorul unei furculițe, uniți marginile, ca la colțunași. Eu le-am făcut cu Albert în brațe, deci nu sunt cele mai aspectuoase, dar dacă vă folosiți ambele mâini, vor arăta foarte bine.

prăjitura pentru bebelusi, prajitura fara zahar

După aceea, bateți bine oul și ungeți fiecare prăjiturică. Le puneți în tavă și le băgați la cuptor, până se fac aurii și frumoase. Dacă folosiți banane bine coapte sau piure de dovleac, prăjiturile vor fi surprinzător de dulci. Marginile vor fi crocante, ca la acei biscuiți făinoși, iar mijlocul moale și cremos. Totul poate fi îndulcit cu puțină miere sau zahăr pudră, dacă chiar simțiți nevoia.

Dacă doriți să mai reununțați la cantitatea de zahăr pe care o consumați sau pur și simplu doriți să oferiți copiilor prăjiturele puțin mai sănătoase, încercați aceste prăjituri fără zahăr.

You may also like...

11 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Ce bine arată! Și faptul că e fără zahăr e grozav.

  2. Dana spune:

    Arată foarte bine, cu siguranță sunt delicioase! Iar faptul că nu au zahăr este minunat! Mulțumesc pentru rețetă, încerc să elimine și eu zahărul, cam exagerez cu el.

  3. Silvia spune:

    Cred că e bună!!!

  4. Cu banane suna bine. Dovleacul il ocolesc.:)))

  5. Oana alexandra st spune:

    Yummy ce bine arataaa! Multu pt ca ai impartasit o cu noi!

  6. claudia spune:

    Prajiturile fara zahar sunt foarte sanatoase si delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial