Prăjitură răcoritoare la pahar
V-am arătat luna trecută o prăjitură la pahar răcoritoare, pe care eu și Maia am pregătit-o pentru Târgul de toamnă organizat de școala ei. Pot să vă spun că micuța mea comerciantă a vândut toate paharele cu prăjitură pregătite și am plecat extrem de mulțumite de la târg. De acum îl așteptăm pe următorul.
Această prăjitură răcoritoare la pahar poate fi un desert gustos, care să te scoată din impas atunci când urmează să ai musafiri sau copiii își doresc ceva dulce. Se prepară rapid, fără prea multe ingrediente. Bineînțeles că poate fi așezată și în tavă și tăiată ca orice prăjitură normală. Așadar, poate fi pregătită și de sărbători. Prăjitura răcoritoare fără coacere pe care v-o prezint astăzi, va fi cu siguranță apreciată, atât de copii, cât și de adulți.
Prăjitură răcoritoare la pahar – ingrediente necesare
Pentru a pregăti această prăjitură răcoritoare fără coacere, aveți nevoie de:
- 1 kg de brânză de vaci pentru prăjituri. Eu am folosit brânza de vaci pentru prăjituri de la Pilos, pe care o găsim la Lidl.
- 400 de grame de biscuiți simpli
- un pachet de unt
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- esență de rom ( dacă vă place)
- zahăr după gust
- 2 plicuri de budincă. Noi am folosit pe căpșuni, pentru a oferi culoarea dorită desertului. Puteți folosi și de vanilie.
- suc de portocale.
Cum se face prăjitura răcoritoare fără coacere la pahar:
Prima data ne ocupăm de budincă, deoarece trebuie să se răcească puțin. Preparăm budincile exact așa cum scrie pe plicuri, dar înlocuim laptele cu sucul de portocale. După aceea, mărunțim aproape toți biscuiții, lăsând întregi doar câte un biscuit pentru fiecare pahar. Eu am pregătit vreo 15 pahare, deci am lăsat întregi 15 biscuiți. După ce mărunțim biscuiții, turnăm peste ei untul topit, puțină esență, un zahăr vanilat și amestecăm bine. Apoi, amestecăm brânza cu puțină esență, un zahăr vanilat și câteva linguri de zahăr. Cred că eu am pus vreo 4. Cel mai bine gustați și o faceți pe gustul vostru.
Apoi, montăm totul în pahare. Punem amestecul de biscuiți cam de un deget sau două, apoi tot cam atâta brânză, după care urmează biscuitele pe care l-am lăsat întreg, doar că îl rupem bucăți. Acum punem și budinca, cam în aceeași cantitate. Eu am folosit pahare de plastic, deoarece le-am pregătit pentru targ. Dacă le puneți în pahare, eventual cu picior, vor arăta mult mai elegant. Nu uitați să lăsați prăjitura la rece, măcar vreo oră.
Delicios! Mulțumesc pentru idee!
Oooo, ce idee delicioasă!!!
Ce pofta mi-ai facut cu prajitura ta! Minunat arata! <3
CE BINE ARATA!MI S-A FACUT O POFTA….
Suna delicios!
Foarte ingenios desertul…rapid si foarte gustos! Cred ca le-a placut mult copiilor!
Minunata aceasta rețetă cu siguranță am s o fac .
Mulțumim .
Arată delicios, deja vreau și eu să o fac. Mulțumim pentru rețetă.
Abia astept sa incerc si eu aceasta reteta.
Ce idee inedita. Am sa incerc si eu.
O reteta excelenta !
Maine fac si eu
Foarte buna!
Arată super bine
Merita încercată mulțumim pentru reteta.
Arată minunat! Miaaamii ❤
Ce bine arata! Multumim!
Delicios! Trebuie neapărat să o încerc și eu!
O sa incerc sa fac si eu. Multumim! ?
Arata foarte foaret bine.O voi incerca si eu
Ce bine arata. Trebuie sa incerc si eu ?
Arată tare bine, o sa o incerc și eu într-una din serile viitoare ?
Delicios arată!!!! O voi incerca in acest an de sărbători. Mulțumim mult!!!!
Super, arata minunat
Multumim. Cred ca merge de minune si cu esenta de rom
O vom incerca si noi exact in aceasta varianta! Yum!
Si noi adoram foarte mult prajiturile la pahar. Economisesti timp si, pe deasupra, sunt foarte gustoase si elegante.