Război și dragoste de Julie Berry – recenzie

În ultima perioadă am citit mai mult thrillere și cărți despre război. Deja îmi era dor să citesc un romance și de aceea am ales să îmi comand Război și dragoste de Julie Berry. Dar acest roman nu este un simplu roman de dragoste… În cele 510 pagini avem parte de iubire, tragedie, umor, dar și mitologie. Acțiunea se desfășoară pe mai multe planuri și nu ai timp deloc să te plictisești. Este o combinație care ar și putut fi dezastruoasă dar, din fericire, nu este.

Romanul a fost distins cu Golden Kite Award 2020 și se bucură de mare succes. Așadar, cum să îl ratez eu?

 Război și dragoste de Julie Berry.

Război și dragoste de Julie Berry: „O poveste de dragoste de neuitat, olimpiană ca formă, omenească în fond și cu o proză atât de lirică, încât trebuie să fi fost de inspirație divină.” KIRKUS REVIEWS

Zeița dragostei este surprinsă de către soțul ei într-o ipostază care nu prea îi face cinste. În apărarea ei, începe să povestească despre poveștile de dragoste preferate pe care le-a văzut de-a lungul timpului.

Hazel este o tânără domnișoară care este pasionată de pian și care se întâmplă să cânte la o anumită petrecere. Acolo se afla și James – un viitor soldat, care este vrăjit de Hazel și de modul în care cântă. Cei doi vorbesc și hotărăsc să se întâlnească și să se cunoască mai bine, ignorând legile societății. Dar James pleacă pe front înainte ca povestea lor de iubire să se lege cu adevărat. Cu toate acestea, cei doi țin legătura prin scrisori și parcă sunt mai îndrăgostiți ca niciodată.

Nici Hazel nu poate sta pur și simplu în timpul războiului și pleacă de acasă pentru a ajuta soldații așa cum putea ea. În căminul de recreere pentru soldați în care ajunge, o cunoaște pe Collete – o tânără pe care războiul a privat-o de tot ce avea mai scump pe lume.

Aubrey Edwards este un tânăr afro-american, membru al Regimentului de Ifanterie 15 New York. Atunci când o cunoaște pe Collete uită toate sfaturile celor de acasă, care i-au repetat să se țină departe de fetele, dar mai ales de cele albe.

Povestea lor de dragoste, la fel ca cea dintre Hazel și James, nu este lipsită se încercări și suferință, iar eu vă invit să le descoperiți singurele.

Război și dragoste de Julie Berry a apărut la Editura Corint, în colecția Corinteens și o puteți comanda de aici.

You may also like...

12 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Pare o carte foarte frumoasă. N-aș fi crezut că e romance.

 2. Mihaela spune:

  Imi plac cartile care spun povesti de dragoste frumoase si puternice, povesti care razbesc indiferent de greutati.

 3. Mi-e dor de carte buna, o poveste de dragoste!

 4. Denisa spune:

  Ce carte faina, am sa o pun si eu pe lista. Imi place recenzia ta.

 5. Simona spune:

  Am si eu aceasta carte, inca nu am ajuns la ea, dar cred ca curand ii vine randul.. Pare ceva diferit de lecturile mele clasice asa ca am zis sa ii ofer o sansa.

 6. Carmen Alexa spune:

  Foarte interesantă pare să fie cartea. Sigur ii voi acorda o șansă, poate ma va surprinde ?

 7. Rokolla spune:

  Trebuie s-o trec si eu pe lista pentru ca m-a atras recenzia ta

 8. Sunt sigura ca este o carte foarte frumoasa din prezentarea facuta de tine!

 9. O am si eu pe lista. Coperta e tare faina!

 1. 24/01/2022

  […] când părinții i-au aranjat căsătoria, Addie nu a vrut să accepte. Așadar, s-a rugat la zei să o ajute să scape de acel blestem. Deși a fost avertizată să nu se roage la zeul […]

 2. 26/01/2022

  […] Război și dragoste – Julia Berry […]

 3. 21/02/2022

  […] de la Auschwitz de Anna Ellory nu este o carte ușor de citit, deși este îndulcită de povestea de dragoste dintre tatăl lui Miriam și femeia care îi scria bilețele. Cu toate acestea, nu o vei putea […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial