Rezervația Naturală Tinovul Mare Poiana Stampei

În weekend am mers acasă, la Poiana Stampei. Mi-am vizitat familia și am primit vizite de la prieteni. Un weekend reușit, bineînțeles, ca toate pe care le petrec acolo. Bucurându-ne de vremea frumoasă și de o zi minunată de toamnă, ne-a hotărât să mergem în Tinovul Mare și să facem câteva poze. Zona este absolut mirifică și, încă de când am intrat în rezervația naturală Tinovul Mare Poiana Stampei, mi-am zis că trebuie să vă arăt și vouă câteva poze. Cum pe Tot despre v-am vorbit astăzi despre altceva, m-am gândit că aici este locul perfect pentru acest articol.

rezervatie naturala tinovu mare

Întâi de toate, vreau să vă spun că rezervația naturală Tinovul Mare Poiana Stampei este o arie protejată, fiind considerată zonă umedă de importanță internațională. O minunăție care a fost mereu la doi pași de mine și de care m-am bucurat încă din copilărie. Mereu mergeam și adunam afine sau merișoare de acolo, iar mama ne făcea dulceață pentru iarnă. Amintiri frumoase din copilărie… sunt sigură că și voi aveți.

Cum se ajunge în rezervația naturală Tinovul mare Poiana Stampei

Rezervația naturală Tinovul Mare Poiana Stampei se află în comuna Poiana Stampei, județul Suceava. Mai exact, la limita vestică cu județul Bistrița-Năsăud. Poiana Stampei se află la 20 km de Vatra Dornei. Pentru a ajunge în Tinovul Mare aveți două variante. Fie mergeți vreo 4 km pe drumul forestier Dornișoara, fie treceți o livadă și o punte, dar rămâneți pe drumul național. Partea bună este că primăria a pus indicatoare care vă vor ajuta. Dacă totuși nu le găsiți, un localnic sigur vă va îndruma cu plăcere.

rezervatie naturala tinovu mare poiana sampei

Ce putem vedea în Tinovul Mare Poiana Stampei

În rezervația naturală Tinovul Mare Poiana Stampei, veți putea vedea molid, pini de pădure, salcie aurită, salcie târâtoare, mesteacăn pitic, cununiță. Dacă mergeți în perioada potrivită, vă veți putea bucura de afine gustoase sau merișoare. Veți putea vedea clopoței, sânzâiene, iarba ciutei, plus alte plante interesante și, multe dintre ele, rare. În rezervația naturală Tinovul Mare Poiana Stampei trăiesc vulpi, jderi de copac, veverițe, mierle și multe alte specii.

Pentru ca Tinovul Mare să poată fi străbătut, s-a construit un podeț de lemn, pe care îl puteți parcurge și care vă permite să fiți atenți la ceea ce contează cu adevărat. La natura minunată din jur. Veți găsi și locuri de odihnă sau unde puteți lua o mică gustare.

Despre Poiana Stampei

Dacă doriți să ajungeți acolo, dar nu știți exact ce găsiți în comuna Poiana Stampei, vă spun eu. Găsiți suficiente locuri de cazare și restaurante în care se mănâncă bine. Veți găsi un parc frumos, în care copiii se vor putea juca, în timp ce voi vă odihniți pe o bancă, bucurându-vă de răcoarea oferită de fântână sau vizitați Casa Muzeu. Dacă vă gândiți să stați mai multe zile, veți putea vizita munții 12 Apostoli, care se află în apropiere, la doar câțiva km. De asemenea, Mănăstirea Piatra Fântânelei este în apropiere și merită vizitată. Nici seara nu o să vă plictisiți, deoarece puteți să vă relaxați în centrul Spa. Atunci când plecați, dacă mergeți spre Bistrița, nu uitați să opriți și pe la Colibița. Dacă o luați spre Suceava, aveți Rarăul în drum.

Deoarece tot am vorbit despre Comuna Poiana Stampei, trebuie neapărat să vă sugerez să treceți și iarna prin zonă sau, de ce nu, să vă petreceți un Crăciun acolo. Eu mereu merg acasă de Crăciun. Veți găsi vechile obiceiuri de iarnă, care ne plac atât de mult. Vă veți putea bucura de diferite spectacole. Bine, chiar și primăvara, când se sărbătorește Paștele, se organizează diferite evenimente. Chiar și vara dacă treceți, aveți șansa să dați peste un festival.

You may also like...

18 Responses

  1. Dana spune:

    De mult nu am fost in Tinov, si e la doi pasi. Chiar e un loc frumos, linistit. Ma bucur ca am ocazia sa ma bucur zilnic de frumosul loc natal.

  2. Eva Anca spune:

    Superbe sunt pozele! Nu am fost niciodata pe acolo, dar se vede ca sunt locuri minunate.

  3. Silvia spune:

    Frumos articolul tău!

  4. Valeria Chertes spune:

    Nu am fost in zona aia.

  5. Mirela Marin spune:

    Locurile acelea sunt minunate, pline de o energie aparte, bună.
    Mi-e tare dor de un drum spre acele meleaguri.
    Mulțumesc pentru recomandări !

  6. Oana M spune:

    Si eu sunt din zona Sucevei, dar recunosc ca in aceasta rezervatie naturala nu am ajuns inca. Ce bine ca e aproape oarecum de casa si de Dorna. Chiar am sa tin minte sugestia pentru viitoare plimbari cand vom ajunge in tara. 🙂

  7. Cat de frumoasa e rezervatia. Ce rau imi pare ca nu am vazut-o.

  8. Violeta spune:

    Tare dor mi s-a facut de o vacanta! Mi-ar placea sa ajung si eu pe acolo, ce pacat ca anul acesta nu mai am concediu…
    Trec destinatia pe lista, pentru anul viitor. Multumesc.

  9. Marin Theodora spune:

    Frumoasa zona.Sincer nici nu am stiut de existenta ei dar clar nu merita ratata

  10. Naty Mihaela spune:

    Am citit cu savoare articolul ;este un loc de vizitat perfect de care nu stiam pana acum

  11. Roxana Elena Suma spune:

    Anul trecut am fost de 2 ori in Vatra Dornei, dar am ratat Poiana. Mi-as dori mult sa mai ajung acolo, este o zona deosebita, te incarca cu multa energie. Doar ca e foarte departe, am facut atat de mult pe drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial