Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli

Rivalele este genul de carte care m-a atras de la prima vedere. Coperta mi se pare WOW, titlul e incitant, descrierea intrigă, iar personajele care poartă nume legendare fac totul mult mai atrăgător.

Încă de când era în curs de apariție la Editura Corint, mi-am zis că neapărat trebuie să o citesc și eu. Deși nu sunt genul de persoană pasionată în mod deosebit de modă, îmi place să mă uit după haine noi și să am câte o sesiune de shopping din când în când. Totuși, până și eu știu cine e Coco Chanel. Sau, mai bine zis, ce reprezintă ea. Așadar, am savurat fiecare descriere care sublinia stilurile vestimentare ale vremii.

Consider că orice femeie ar trebui să se delecteze cu acest roman. Rivalele scoate în evidență forța de care suntem capabile și cât suntem dispuse să sacrificăm pentru a ne atinge scopul.

rivalele,coco chanel,elsa schiaparelli,recenzie,

Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli – un roman deopotrivă elegant și tensionat

Lily este o tânără profesoară văduvă, care încă suferă după soțul său. Remușcările o chinuie și nu îi dau voie să se vindece. Deși nu se mai simte la fel de bine la școala unde lucrează, amintirile care se păstrează vii acolo, nu o lasă să plece. Totuși, atunci când fratele său, Charlie, o cheamă la Paris, nu poate refuza.

Ajunsă acolo, Lily intră într-o altfel de lume. Pentru mici momente își permite să uite de suferința sa. Charlie dorește ca Lily să îl însoțească la o petrecere și îi propune să poarte o rochie Chanel, deși niciunul dintre ei nu și-o permite. Lily acceptă să își comande o rochie, dar își dorește ceva creat de Elsa Schiaparelli, pe care a mai avut ocazia să o întâlnească în trecut.

Deși ținutele create de Schiaparelli erau la fel de valoroase, Lily reușește să își cumpere una, ajutată de amanta fratelui său, care de obicei purta doar Chanel. În acea zi, ambele femei și-au cumpărat ținute Schiaparelli, lucru deloc pe placul lui Coco Chanel.

Lily a fost ușor atrasă de rivalitatea dintre cele două nume mari din modă. Le admira pe amândouă, bineînțeles. Din fericire, lucrurile s-au așezat de așa natură încât tânăra femeie a ajuns să stea în jurul lor, să petreacă timp cu fiecare în parte. Fiecare dintre cele două femei aveau propriile temeri și probleme, iar războiul ce părea a fi inevitabil punea mai multă presiune pe umerii lor.

Cum vor trece cele trei femei prin încercările pe care viața le-a pregătit pentru ele, vă las pe voi să aflați. Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli de Jeanne Mackin se poate comanda de aici.

You may also like...

9 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Oh, un subiect destul de interesant. Si cartea pare captivanta, o voi trece in wishlist. Multumesc pentru recomandare!

 2. Dana spune:

  Un subiect tare captivant, sigur mi-ar plăcea cartea!

 3. Dobrișan Maria Ancuța spune:

  Felicitări pentru recenzie. Îmi place tot ce ai scris despre ea, așa că adaug în wishlist.

 4. Wow mi se pare interesanta ideea acestei carti si chiar m ai facut curioasa

 5. Ana Maria B spune:

  Chiar interesanta carte. Nu sunt vreo mare impatimita a fashion-ului, dar imi place sa cunosc istoria unor brand-uri celebre. Abordarea cartii mi se pare deosebita.

 6. Oprea Carmen spune:

  mi-ar placea sa savurez cartea, un subiect pe placul meu, chiar o sa o caut, timp mai mult sa am!

 7. Imi plac cartile care sunt construite pe fapte reale chiar daca actiunea e putin romantata.

 8. Abia asteptam impresiile tale despre cartea asta. Cred ca mi-ar placea si mie.

 1. 06/11/2020

  […] Rivalele Coco Chanel și Elsa Schiaparelli. Un roman fascinant despre lumea modei, iubire, război și urmările lui. Mai multe detalii despre Rivalele Coco Chanel și Elsa Schiaparelli găsiți aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial