Stai jos sau cazi de Bogdan Munteanu

Luna trecută, am primit un nou colet de la Editura Nemira. De data aceasta, am primit microromanul Stai jos sau cazi scris de autorul român Bogdan Munteanu.

Bogdan Munteanu s-a născut în 1979, în Arad. În prezent trăiește în Timișoara și lucrează în domeniul IT. A publicat trei volume de povestiri, iar scrierile sale au apărut în antologii din țara noastră, Germania, Turcia, Serbia și Marea Britanie.

Stai jos sau cazi de Bogdan Munteanu

Stai jos sau cazi de Bogdan Munteanu – un microroman care vorbește despre viața trăită cu o boală incurabilă

Stai jos sau cazi este într-adevăr o carte care se cere citită dintr-o răsuflare, așa cum ne este sugerat pe coperta a patra. Faptul că are doar 140 de pagini ne și permite să facem acest lucru. Eu, una, am citit-o aseară, înainte de culcare.

Stai jos sau cazi vorbește despre una dintre bolile cronice ale creierului – epilepsia. Din păcate, este o boală destul de răspândită (1% din populația lumii suferă de această boală). Îmi aduc aminte că și eu am avut o colegă în liceu care avea epilepsie încă din copilărie. Nouă ni se părea fascinant și oarecum ciudat, deoarece părea o persoană perfect sănătoasă, așa ca noi. Bineînțeles, în spatele ușilor închise, lucrurile nu stăteau așa cum mintea noastră de adolescenți invincibili dorea să credem. Acolo era multă suferință, spaimă și frustrare, atât pentru ea, cât și pentru familia ei.

În Stai jos sau cazi facem cunoștință cu Ciprian. El suferă de această boală groaznică și ne permite și nouă să aruncăm o privire în spatele cortinei. Putem vedea cum un om care suferă de această boală este privit de către cei din jur. Putem simți durerea celui suferind, dar și a celor dragi lui. Putem de asemenea înțelege cât de crudă este această boală și să ne acomodăm cu felul în care epilepticul se poate comporta în timpul sau după o criză.

Nu poți rămâne indiferent dacă citești această carte scrisă de Bogdan Munteanu. Umorul este omiprezent, dar trăirile și situațiile prezentate nu pot fi nicicum îndulcite…

You may also like...

1 Response

  1. Eva Anca spune:

    Nu știam de cartea asta. Mulțumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial