Stații de încărcare a mașinilor electrice la îndemâna tuturor

Dacă în primă fază mașinile electrice au fost văzute de majoritatea precum o „fiță”, lumea începe deja să privească altfel acest tip de transport. Nu este de mirare că omul a fost reticent în privința mașinilor electrice. este în natura noastră să fim sceptici și să nu acceptăm noutățile prea ușor. Eu, personal, nu văd o problemă în acest lucru. După puțină cercetare, lucrurile se schimbă și omul acceptă fericit noutatea.

Deși acum lumea e mai deschisă la acest tip de transport, mulți dintre noi încă circulăm cu mașini pe benzină, motorină sau gaz. O mașină electrică are o mulțime de beneficii, dar și un preț destul de mare, pentru mulți dintre noi. Din fericire, am observat că se fac programe, precum rabla, care au ca scop vânzarea mașinilor electrice într-un număr cât mai mare. Cert este că mașinile electrice câștigă teren și cred că vor deveni tot mai accesibile.

Ce este de fapt o mașină electrică? O mașină electrică este o mașină care are o baterie care stochează energia la bord. Aceste baterii se încarcă prin acele stații încărcare mașini electrice.

De ce să alegi o mașină electrică, dacă ai posibilitatea:

  • emisiile poluante sunt zero. Așadar, nu poluezi aerul în timp ce o folosești. Am observat că sunt guri care susțin că construirea unei mașini de genul acesta poluează destul de mult și consider că este un subiect care merită cercetat. Totuși, calitatea aerului din orașul tău, nu va fi întăutățită de tine și mașina ta.
  • beneficii financiare. La cât a crescut prețul carburantului în ultima vreme, sunt sigură că nu mai e cazul să dezvolt acest punct. Totuși, vă voi spune că am o cunoștință care se laudă că a mers 60- 80 km maxim 10 lei. Cât cosumăm noi parcurgând aceeași distanță? Ei, bine, știți și voi, cu siguranță. Sincer, acest avantaj mi se pare cel mai important dintre toate. În condițiile în care toate s-au scumpit și sunt în continuă scumpire, posesorii mașinilor electrice, au un mare avantaj.
  • este silențioasă. Pentru mediul urban este un mare avantaj ca șoferii să conducă mașini silențioase. Nu știu cum sunteși voi, dar pe mine chiar mă deranjează mașinile zgomotoase. Mă agită și îmi strică liniștea, mai ales pe timp de vară, când fac plimbări de plăcere sau stau mereu cu geamul geschis. Parcă altfel de relaxezi cititnd o carte în parc sau supravegând copiii la joacă, dacă nu auzi mereu zgomotul mașinilor. Ne-am obișuit cu acest zgomot, în mare parte, darsunt sigură că starea noastră de bine ar fi mult îmbunătățită, dacă nu ar fi acel zgomot de fundal mereu. Suntem suficient de stresați oricum… Mi-ar plăcea ca în următorii ani să putem să ne cumpărăm cu toții mașini silențioase și să ne bucurăm de avantajele lipsei zgomotului.
  • există mașini electrice și cu autonomie mare, pentru deplasări mai lungi, dar și cu autonomie mică, pentru deplasările zilnice, precum naveta la serviciu sau mersul la cumpărături.
  • stațiile încărcare auto sunt tot mai dese și poți călători ieftin și pe distanțe lungi.
  • poți avea propria stație de încărcare auto pe care să o folosești după bunul plac.

Stații încărcare mașini electrice la îndemâna tuturor

Mașinile electrice se pot încărca la stațiile de încărcare publice. Aceste stații încărcare mașini sunt tot mai des întâlnite. Se găsesc pe marginea drumului și în majoritatea orașelor din țară. Se pare că există hărți care să ne arată exact unde găsiți o astfel de stație. În plus, am înțeles că sunt și operatori care rezervă încărcările. Astfel, știi sigur că îți vei putea încărca mașina atunci când bateria se apropie de epuizare.

Bineînțeles, poți să ai propria stație de încărcare auto. Dacă ai o stație de încărcare proprie, confortul tău este mult mai mare și nu e nevoie să îți părăsești curtea pentru a-ți pregăti mașină pentru călătoria ce urmează să o faci sau drumurile zilnice pe care trebuie să le faci.

Stații încărcare mașini electrice proprii

stații încărcare mașini electrice, statii incarcare masini electrice, statii incarcare auto, statii incarcare masini, despre masinile elctrice, masini electrice, cum se incarca masinile electrice,

Sunt site-uri care comercializează stații de încărcare și e foarte ușor să te asiguri că nu depinzi de stațiile publice, atunci când nu pleci departe de casă. O stație electrică precum cea din imagine (I-CON Wallbox, Autostart, 4,6kW, conector T2 antivandal cu obturator, Gewiss GWJ3001) poate fi ceea ce ai nevoie. Se alimentează la 220-230V și are o putere maximă de încărcare de 4.6 kW. Asigură o alimentare sigură, fiind conform cu standardele internationale. Mie mi se pare foarte practică, deoarece are un design compact, de dimensiuni reduse, iar acest lucru contează enorm, dat fiind că de cele mai multe ori, avem spațiu limitat în orice încăpere și uneori chiar și în curte. Acest tip de stație poate fi folosit atât în exterior, cât și în interior. Bineînțeles, stația vine și cu garanție, așadar, nu ai de ce să îți faci griji.

stații încărcare mașini electrice, statii incarcare masini electrice, statii incarcare auto, statii incarcare masini, despre masinile elctrice, masini electrice, cum se incarca masinile electrice, suport statie de incarcare auto,

Dacă ți-ai cumpărat stația, mai ai nevoie și de un cablu de alimentare. Apoi, e bine să îți cumperi și un capac de protecție. Sunt de părere că protecția lucrurilor este foarte importantă, mai ales dacă valoarea lor este destul de mare. Un capac de protecție, asigură protecția stației și o poți folosi în cele mai bune condiții pentru timp îndelungat. Dacă până și telefonului îi punem folie de protecție și husă, cum să nu considerăm un capac de protecție pentru stația electrică util?


Acestea fiind spuse, tragem concluzia că mașinile electrice reprezintă viitorul. Să sperăm că în următorii ani ne vom putea bucura cu toții avantajele acestor mașini și de confortul alimentării acesteia în propria curte. Viitrul sună bine, nu-i așa?

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial