Surorile zăpezii, Jurnalul meu trăsnit, Gusti și monștrii – noutăți pentru copii

Obișnută fiind să scriu mai des pe blogurile mele, acum că în perioada aceasta nu mi-a permis timpul, sunt tentată să încep articolul cu „Bună, dragii mei”, având impresia că nu ne-am citit de mult timp și simțind nevoia să vă salut ca pe un prieten vechi dar rar vizitat :-)). Știu că nu e chiar atât de mult timp, mai ales că ținem legătura pe rețelele de socializare. Așadar voi trece direct la subiectul pe care vreau să-l ating astăzi, și anume noutățile pentru copiii care au deja 8 ani, de la Editura Paralela 45.

Deși este destul de târziu și în mod normal aș dormi sau aș citi la ora aceasta, nu am vrut să mai treacă nicio zi fără să vă vorbesc despre aceste cărți. Mai ales că se apropie mult așteptatul Ajun al Crăciunului și sunt sigură că Moșul încă mai caută sugestii. Cărțile de la Editura Paralela 45 se găsesc atât online cât și în librăriile fizice sau chiar și în unele hipermarketuri. Așadar, nu-ți face griji în privința timpului, ci doar propune-ți să le achiziționezi și sunt sigură că vei găsi metoda potrivită pentru tine.

În rândurile de mai jos, vă vorbesc pe scurt despre cărțile pentru copii: Surorile zăpezii, Jurnalul meu trăsnit și Gusti și monștrii. Aceste titluri sunt proaspăt ieșite de la tipar și sunt tare drăguțe și interesante.

Surorile zăpezii, Jurnalul meu trăsnit, Gusti și monștrii, noutati pentru copii, editura paralela 45

Surorile zăpezii – Secretul șoimului argintiu și Trandafirul de cristal – Foss Astrid

Sunt foarte sigură că Surorile zăpezii vor avea mare succes printre micuțele domnișoare. Pe mine m-au dus cu gândul la Ana și Elsa și am fost foarte curioasă să deschid cărțile și să văd exact cine sunt aceste surori. Ei, bine, surorile se numesc Magda, Ida și Hanna și nu au legătură cu Frozen. Ele sunt tinere prințese, care au parte de aventuri captivante.

Mai exact, în primul volum, Secretul șoimului, părinții lor sunt răpiți de către o mătușă malefică, care, pe deasupra, este și vrăjitoare. Fetele trebuie să îi țină piept și să încerce să își salveze părinții, dar și regatul. În cel de al doilea volum, Trandafirul de cristal, fetele încearcă șă își ajute mama să nu își piardă puterile, care sunt tot mai slăbite. Pentru a reuși trebuie să ajungă la trandafirul de cristal din munți. Dar drumul lor nu este deloc liniștit, având-o mereu pe vrăjitoare pe urmele lor.

Aceste cărți pentru copii au formatul 12×20. Fontul este suficient de mare pentru ca textul să poată fi citit fără efort. Cărțile au și ilustrații alb-negru.

Gusti și monștrii – Cântecul parcului – Copons Jaume

V-am mai vorbit despre simpaticul Gusti aici. Cântecul parcului este cel de al treilea volum al seriei și este la fel de simpatic ca și celelalte două volume.

De data aceasta, Dr Brutus și asistenul său, Somnorilă, vor să distrugă parcul din Viforeni – orașul în care Gusti locuiește. Ei vor să construiască un centru comercial uriaș, fără să le pese de faptul că parcul este apreciat și vizitat de locuitorii orașului.

Jurnalul meu trăsnit în alb și negru – Keri Smith

jurnalul meu trasnit, editura paralela 45, carti pentru copii

Jurnalul meu trăsnit în alb și negru mi-a atras atenția prin faptul că este deosebit și, bineînțeles, trăsnit. Acest jurnal pleacă de la ideea că a crea înseamnă a distruge. Așadar, copiii sunt încurajați să facă tot felul de lucruri trăsnite cu paginile jurnalului. Cum cei mici sunt învățați că trebuie să aibă grijă de cărți, le va face mare plăcere să o distrugă pe aceasta. Dar să nu uităm! Distrugerea acestui jurnal îi ajută să creeze. În plus, are și efect eliberator.

În seria Keri Smith mai găsiți astfel de jurnale. Toate sunt la fel de interesante și trăsnite. Cu siguranță vă vor cuceri, atât pe voi cât și pe cei mici.


În utimul colet de la Editura Paralela 45 am avut și o carte pentru mine. Înaintea Coroanei a fost povestea de dragoste… de Flora Harding. Îmi place mult descrierea și coperta. Am de gând să o citesc curând și să vă vorbesc și vouă despre ea. Sau, dacă o citiți voi înaintea mea, nu ezitați să îmi spuneți cum vi s-a părut.

You may also like...

11 Responses

 1. Carmen spune:

  Surorile zapezii cred ca i-ar placea si fetitei mele.

 2. Si eu m-am gândit tot la ana si elsa cand am văzut coperta de la surorile zăpezii!

 3. Mihaela spune:

  Si pe mine Surorile zapezii m-au dus cu gandul la Frozen. Cred ca lui Dragos i-ar placea Jurnalul meu trăsnit în alb și negru. 🙂

 4. Oana spune:

  Vaaai ce faine sunt!! Ma pun repede sa le comand sa imi ajunga sper pana in Craciun, mi se par foarte faine si la un pret foarte bun!!

 5. Surorile zăpezii o carte de oferit cadou nepoatei mele.

 6. Rokolla spune:

  O carte chiar tentanta. O voi cauta si eu

 7. Kamy spune:

  Nu am mai citit de foarte mult timp o carte atat de interesanta. Merita citita

 8. Deyutza spune:

  Jurnalul meu trasnit e tare fain, l-am cumparat si eu mai demutl copilului meu dar si unui prieten de-a luui sa il ofere cadou si asa de incantati au fost amandoi

 9. Foarte faine, mersi de sugestii, și Teo ar fi super încântată de ele.

 10. Eva Anca spune:

  Mulțumesc pentru recomandări!

 1. 09/01/2022

  […] un colet cu titluri foarte faine. Printre cărțile pentru copii despre care v-am vorbit deja aici, am avut și o bucurie pentru mine, Înaintea Coroanei de Flora Harding. Trebuie să recunosc că […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial