Te pot ajuta ferestrele să scapi de căldura de nesuportat din timpul verii?

Nu lăsa canicula să îți strice confortul!

În timpul căldurii sufocante din lunile de vară, casa ta ar trebui să fie precum o oază de confort si de odihnă, un loc de racoare. Din păcate însa, în timpul valurilor de căldură care vin an de an și peste România, vremea de afară poate începe să ne strice întreg confortul. De ce ne plângem atât de des de aceste lucruri? Temperatura medie anuală a Pământului continuă să crească, iar ultimii doi ani au fost cei mai calzi din istoria înregistrată a omenirii. Temperaturile calde devin un fapt obișnuit, pentru toată lumea. Dacă tendința de încălzire continuă, și proprietarii din țara noastra vor trebui să găsească modalități de a face față vremii mai calde. Nu numai pentru a putea rămâne confortabili, ci și pentru a putea contracara costurile în creștere ale utilizării aparatelor de aer condiționat.

Pentru a păstra aerul condiționat cât mai mult oprit, este necesar sa ne izolăăm podul casei, să verificăm ventilația acestuia și să ne concentrăm pe ferestrele casei. Ferestrele cu o etanșare slabă pot lăsa aerul cald să pătrundă. Sticla geamurilor vechi poate creste efectul de seră și poate slăbi întreaga eficiență energetică a locuinței noastre. La fel, ușile care nu se etanșează corect atunci când sunt închise pot lăsa cantități substanțiale de aer cald să pătrundă în interior. Montând ferestre noi și performante, de PVC sau aluminiu, puteți ajuta la stoparea pierderilor de confort și energie.

Pentru a te proteja de căldura soarelui, ai o serie de măsuri pe care le poți lua și care sunt strâns legate de ferestrele de acasă:

 • Limitați efectul de „seră”. Trageti perdele, jaluzele inferioare și închideți obloanele, mai ales în încăperile expuse la soare. Alege culori slabe. Acestea vor reflecta atât lumina, cât și căldura, mai degrabă decât să le absoarbă.
 • Păstrați dormitoarele în întuneric în timpul zilei.
 • Alegeti ferestre cu pelicule de protectie pe sticlă – acestea vor filtra razele UV și vor reduce efectul soarelui în sufragerie, dar vor lăsa lumina să intre.
 • Păstrati căldura afară prin izolarea acoperisului
 • Și pereții cu izolație corectă vă vor proteja atât împotriva căldurii, cât și împotriva frigului.
 • Păstrați ferestrele închise când este cald.
 • Opriți sursele de căldură inutile.

Astfel, te protejezi împotriva soarelui și ții căldura acolo unde îi este locul… afară!

Daca vrei să știi că faci ce trebuie pentru tine, pentru casa ta și pentru confortul tuturor celor care iți trec pragul, alege sa cumperi ferestre din PVC ori aluminiu de la HELIOS, prin dealerii din judetul tau. Cu o consiliere profesională, vei reuși să scapi de căldura excesivă din timpul sezonului canicular și vei învăța tot ce este important în alegerea ferestrelor potrivite. 

Sticla folosită pentru ferestrele Helios te pot ajuta:

 1. Să limitezi încălzirea locuinței/ a spațiului amenajat
 2. Sa izolezi fonic
 3. Să fii mai bine protejat împotriva tentativelor de efracție

Astfel, doua dintre tipurile de sticlă ce merită menționate sunt:

Low-E: sticlă cu un strat de oxizi metalici pe suprafața geamului float pentru creșterea termoizolației.

Această sticlă cu emisivitate redusă a fost creată pentru a minimiza cantitatea de lumină infraroșie și ultravioletă care vine prin sticlă, fără a minimiza cantitatea de lumină care intră în locuinta. Ferestrele de sticlă Low-E au un strat subțire, microscopic, care este transparent și reflectă căldura. Acest inveliș este chiar mai subțire decât părul uman! Low-E păstrează temperatura constantă, în casă, prin reflectarea temperaturilor interioare … înapoi în interior.

– 4Seasons: sticlă de tip Low-E cu peliculă suplimentară care reduce trecerea razelor UV și diminuează efectul de seră.

Sticla 4Seasons este călduroasă iarna și răcoroasă vara. În acest fel, aceste geamuri iți garantează confortul în toate anotimpurile. Locuința ta va cere mai putin căldură și, prin urmare, vei avea costuri mai mici de încălzire, chiar și cu suprafețe mari de ferestre. 4Seasons este ideală pentru fațadele orientate spre sud, cu suprafețe mari de sticlă și porțiuni mari de uți culisante. 

Descopera aici cele mai performante ferestre termopan si bucura-te de veri mai racoroase, oriunde ai locui, in zeci de modele si culori!

*acest articol este un guest post*

You may also like...

3 Responses

 1. Dana spune:

  Cu siguranță o investite bună pentru cei ce locuiesc în zone cu caniculă.

 2. Silvia spune:

  Interesant articol!

 3. Eva Anca spune:

  Bine de știut! Eu am noroc că e destul de răcoroasă casa, dar tot e o informație utilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial