Toamna

Dat fiind că suntem în a patra zi de toamnă, m-am gândit să vă vorbesc puțin despre acest anotimp. Să vă spun ce îmi place și ce nu îmi place mie toamna, dar și să împărtășesc cu voi melodiile pe care le ascult an de an în această perioadă. Mai exact la începutul toamnei.

Anotimpul meu preferat este IARNA, dar asta nu mă împiedică să mă bucur și de celelalte anotimpuri. Toamna este un anotimp răcoros, este anotimpul în care organismul nostru se obișnuiește cu vremea mai rece. Nu îmi place faptul că toamna încep răcelile, deși anul acesta, copiii mei au răcit și vara. Nu prea îmi plac nici zilele ploioase, dar în rest îmi place totul la toamnă. Îmi plac peisajele minunate. Îmi plac fructele de toamnă. Îmi plac plimbările prin parc în acest anotimp. Îmi place să asist la „o ploaie” de frunze galbene și arămii. În anii trecuți strângeam cu Maia tot felul de frunze frumoase, care mai de care mai interesantă. Anul acesta e mai mare, sunt curioasă dacă va mai reveni cu această idee.

toamna

Toamna – anotimpul nostalgiilor

Toamna este perioada în care ne liniștim. După agitația de peste vară și concediile bine-meritate, e timpul să ne reluăm activitățile obișnuite. Să retrăim momentele plăcute, cu o cană de ceai cu miere în mână. Tot toamna ne pregătim cămările și congelatoarele pentru iarnă. Și acest aspect este plăcut, deși avem mai mult de muncă. Eu, una, am ajutor în această privință. Mama mea fiind o bună gospodină, aprovizionează bine cămara și se asigură că nu ne lipsesc nici nouă borcanele cu dulceață sau zacuscă.

La fiecare început de toamnă îmi place să ascult anumite melodii. Iau pauză de la playlist-ul obișnuit și ascult în mod repetat aceleași melodii.

Săptămânile de dinaintea iernii, nu le mai consider ca făcând parte din toamnă. Deja îmi doresc să ascult colinde, să agăț luminițe, să citesc cărți de Crăciun sau să urmăresc astfel de filme. Bine… recunosc! Și acum am astfel de gânduri, dar mă abțin. Voi cum sunteți? Vă place toamna?

You may also like...

5 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Melodia de la Green Day imi place si mie. Toamna imi place, chiar daca primavara este anotimpul meu preferat. Intotdeauna, toamna trezeste in mine o nostalgie aparte, amintiri legate de copilaria mea, cand incepeam scoala. Ma bucur de schimbarea de vreme, uneori imi place si ploaia de toamna. Imi place peisajul tomnatic si verva creata de inceputul scolii. Frumos articol, felicitari!

 2. Dana spune:

  Nu aș renunța la vară tot anul, dar nu e după mine.:)) Toamna e frumoasă! Culori, nostalgii, emoții.

 3. Silvia spune:

  Ma bucur ca îți plac dulceturile și zacusca!

 4. Mie imi place, pana cand incep ploile alea care nu se mai opresc. :)))

 1. 25/09/2019

  […] Fie că este iarnă, vară, primăvară sau toamnă, roșul este mereu cerut și aplicat pe unghiile doamnelor și domnișoarelor, indiferent dacă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial