Trei tipuri de jucării care îl pot ține ocupat pe copil

Deși ne iubim copiii foarte mult și ne dorim să petrecem cât mai mult timp cu ei, sunt zile în care avem foarte mult de muncă. Sau zile în care simțim nevoia să petrecem câteva minute uitându-ne pe pereți. Dacă cu copilașii mai mari putem rezolva ușor, dându-le o carte nouă, un puzzle sau un caiet nou cu activități, cei micuți sunt mai greu de mulțumit. Totuși, sunt o mulțime de jucării care îi pot ține ocupați. Nu mult, dar suficient cât să pui o ciorbă pe aragaz sau, cum spuneam și mai sus, să stai câteva minute fără să faci nimic.

jucarii

Jucării potrivite pentru cei mici

 1. O jucărie care îi poate stârni curiozitatea celui mic și care îl poate ține ocupat, scoate sunete. Fie că trebuie să atingă vreun buton pentru a declanșa sunetul, fie că funcționează pe bază de senzor, aceste jucării nu prea dau greș. Deci, jucăriile interactive sunt perfecte. Tot în categoria aceasta intră și jucăriile umplute cu diferite materiale. Și acestea fac sunete interesante pentru ei.
 2. Un alt tip de jucărie care îl poate ține ocupat pe cel mic, este jucăria care se mișcă. Fiind pe bază de baterii, mișcându-se în toate direcțiile. Copilul încearcă să o urmărească, fiind atras și de sunetele pe care le produce. Aceste jucării au mereu succes. Fie că micuțul abia începe să își dea seama ce se întâmplă în jurul lui, fie că merge cățel după ele.
 3. Un alt tip de jucărie care are succes la copiii mici, este jucăria pe care o poate băga în gură. Copilașii mici de obicei sunt deranjați de dințișoriii care urmează să iasă. Așadar, bagă în gură orice. Aceasta este și o metodă prin care ei descoperă lumea din jurul lor. Deci, o astfel de jucărie este foarte apreciată de ei și își pot pierde minute bune molfăind-o.

Dacă ai la îndemână astfel de jucării, ai șansa să poți bea o cafea liniștită sau să îți faci o parte din treburile casnice. Totuși, nu uita! Chiar dacă îi oferi copilului o astfel de jucărie, tot trebuie să îl supraveghezi în permanență.

You may also like...

10 Responses

 1. Silvia spune:

  Sfaturi utile!!!!

 2. Eva Anca spune:

  Foarte util articolul! Mulțumesc pentru informații!

 3. Raluca Anghel spune:

  Da..la mine functioneaza cu o sticlă goală sau o sticluta de apa sau un cablu de încărcător sau orice altceva care nu e jucărie. Jucăriile stau cuminți in coșurile lor fara sa le bage în seamă:))

 4. Dana spune:

  Foarte utile aceste sfaturi și mă bucur că funcționează!

 5. Uneori avem nevoie sa ne ducem si noi la baie. Rar reusim fara ajutor. :))) Jucariile de genul ii mai tin ocupati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial