Câinele perfect pentru apartament și copii

Oare v-am mai spus că Maia a cerut un câine? Stând la bloc, am analizat foarte mult cererea ei, știind că aceste animăluțe au nevoie de spațiu și de alte lucruri mai greu de oferit la bloc. Am spus mai greu, nu imposibil!

Maia și-ar fi dorit un cățeluș mic, pe care să îl poată ridica și să îl scoată singură la plimbare. Uitându-ne la poze, a fost atrasă de un câine din rasa Spaniel Tibetan. Un cățel micuț, de 7-9 kg. Un câine vesel și care iubește copii. Bineînțeles, i-am propus să ne interesăm puțin despre modul de viață și despre cum trebuie îngrijit un astfel de cățel și abia apoi să luăm o decizie. Așa am ajuns pe E-vet.ro și am aflat multe lucruri importante de acolo.

e-vet informatii despre animale, caine in apartament

Ce am aflat de pe E-vet.ro despre rasa Spaniel Tibetan

După cum v-am spus și mai sus, căutând informații despre câini și căutându-l pe cel perfect pentru apartament, am ajuns pe E-vet.ro. De aici am aflat că:

 • că durata medie de viață a unui Spaniel Tibetan este de 12 -15 ani, lucru care mi s-a părut foarte ok. Nu mă înțelegeți greșit, dar știu cât de mult se pot atașa copiii de animale și nu aș vrea să sufere, dacă pot evita. Mai ales că acum sunt amândoi micuți și nu înțeleg cu adevărat ce înseamnă moartea.
 • că trebuie ținut mai mult în casă. Ei, acest lucru m-a convins că este câinele perfect pentru apartament.
 • că n are nevoie de exerciții fizice intense. Maia și-ar putea face plăcerea de a ieși la plimbare cu el în lesă, s-ar juca amândoi cu el, dar nu am fi nevoiți să îi asigurăm plimbări lungi.
 • că e foarte jucăuș. Perfect pentru copilașii mei. Și ei sunt foarte jucăuși 🙂 . Totuși mă gândesc cu groază la ce s-ar alege de casă când ar începe spectacolul… În orice caz, măcar s-ar distra pe cinste.
 • că trebuie pieptănat de vreo două ori pe săptămână. Bineînțeles, sarcina ar cădea pe umerii Maiei.
 • că nu e foarte greu de dresat.

Tot de pe acest site am aflat și istoria acestei rase, informații despre caracteristicile fizice ale cățeilor, dar și despre bolile la care sunt predispuși. Bineînțeles, am găsit articole și despre alte rase și am aruncat o privire și peste ele. Totuși, un Spaniel Tibetan pare câinele perfect pentru interior. Încă deliberăm dacă vom adopta un pui sau nu, dar cu siguranță am găsit rasa perfectă pentru un apartament.

You may also like...

6 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Foarte interesant site-ul și informațiile pe care le-ai găsit. Eu nu am vrut nici să aud de câini sau pisici cât am stat la bloc. Acum că stăm la casă, da, mă bucur că avem animăluțe de companie. Iar câinii mi se par excelenți pentru copii, fiind foarte protectori cu ei.

 2. Pare o alegere înțeleaptă, sper să vă acomodați repede cu noul membru.

 3. Anca spune:

  Și noi avem 2 câini, ii ținem afara pentru ca stam la curte, fetita ii iubește pe amândoi.

 4. Un animal contribuie mullt la dezvoltarea emotionala a copiilor si mi se pare indispensabil intr-o casa cu copii.

 5. Rokolla spune:

  Ma bucur sa descopar un site complet cu informatii utile despre animale

 6. Dana spune:

  Un cățel e o mare bucurie pentrtu copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial