Pași de urmat pentru a trece pe domeniu propriu
După cum deja știți, atunci când am ales să îmi fac un blog și să împărtășesc cu voi lucruri pe care nu prea aveam cu cine le discuta, am ales o platformă gratuită și am scris pe subdomeniu pentru o perioadă. Mi-a plăcut la acel moment și am mers așa o perioadă bună. Apoi, am prins gustul blogging-ului și am vrut tot mai mult și mai mult. Așadar, am luat decizia de a trece la avansați, iar primul pas a fost să îmi mut blogul pe domeniu propriu. Bineînțeles, am avut câțiva pași de urmat pentru a trece pe domeniu propriu și, din fericire, am avut parte și de ajutor.
Atunci când am ales să devin blogger, mi-am făcut câțiva prieteni în acest domeniu. Bineînțeles, m-au susținut și m-au îndrumat la început de drum. Am fost o norocoasă, știu. Dar sunt conștientă că nu toată lumea are șansa aceasta. Așadar, m-am gândit să vă prezint pașii urmați de mine și sper să vă ajute.
Domeniu propriu – primul pas spre succes
Dacă alegi să ai blogul pe domeniu propriu dai dovadă de implicare și profesionalism, lucruri foarte importante indiferent de ce dorești să promovezi. În plus, îți asiguri identitatea online. Deși poate părea dificil, lucrurile nu sunt chiar atât de complicate, dacă urmezi câțiva pași:
- verifici domeniul dorit. Intri pe un site de Web Hosting, precum HostX care are peste 1.000 de extensii disponibile pentru înregistrare și care este partener autorizat ROTLD. Acolo verifici disponibilitatea numelui dorit. Alegerea numelui îți poate da bătăi de cap. Cel puțin mie mi-a dat, deoarece parcă nimic din ce era disponibil nu mă reprezenta. În cele din urmă am ales și, zic eu, am ales bine.
- te hotărăști ce extensie dorești să aibă. Și aici ai de unde alege: .ro , .eu , .net și nu numai. Acum, am înțeles că inregistrare domeniu .com ar fi cea mai căutată variantă.
- alegi pachetul potrivit pentru tine, inclusiv găzduirea. Nu se poate una fără alta. De preferat e să comanzi domeniul și hosting-ul de la aceeași firmă.
- plătești factura
- apelezi la cei de la asistență pentru migrarea articolelor vechi și pentru ce mai e necesar. Mare atenție! Unele firme, precum HostX, oferă migrare gratuită.
- aștepți ca totul să fie mutat în siguranță
- îți instalezi modulele necesare, precum formular de contact, Yoast SEO și nu numai.
- îți personalizezi site-ul după bunul plac
- te apuci de treabă
După cum vă spuneam și mai sus, trecerea pe domeniu propriu nu este atât de complicată cum pare. Mai ales dacă ai ajutor la îndemână. De aceea vă recomand să vă gândiți bine ce firmă de găzduire web alegeți.
O alegere excelentă mi se pare domeniul propriu. Într-adevăr, firma de găzduire trebuie aleasă cu grijă.
Cel mai bine este pe domeniu propriu. Mie imi pare rau ca nu am trecut mai repede.
Am făcut și eu trecerea și chiar nu știu de ce mi a fost asa frica sa o fac. ? Mai am de învățat, dar e chiar ok.