Doamna Harris cucerește Parisul de Paul Gallico

De curând, la Editura Meteor Press, a ieșit de la tipar Doamna Harris cucerește Parisul. Cartea a apărut în 1958 și a fost scrisă de Paul Gallico. Se pare că luna viitoare va apărea și un film care urmărește povestea doamnei Harris și, trebuie să recunosc că după ce am citit cartea, abia aștept să îl văd, mai ales că trailler-ul promite atât de mult.

Am luat cărticica cu mine în mini concediul de Rusalii și am citit-o atât de rapid încât mi-a părut rău că nu am mai avut ce citi după. Da, am avut proasta inspirație de a lua doar o carte cu mine. Și da, mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam.

Cărțile clasice se citesc puțin mai greu și, de obicei, au o acțiune puțin mai statică decât cele pe care autorii din zilele noastre le scriu. De aceea uneori se întâmplă să citesc mai greu o carte de genul acesta. Totuși, nu a fost cazul acum. Doamna Harris m-a surprins cu hotărârea sa și cu dorința ei de a avea un lucru frumos doar pentru ea. Ceva care să îi aducă aminte cine e și, mai ales, că e femeie.

Mi-a plăcut mult ideea transmisă de carte. Mi-a plăcut mesajul pe care cititorul îl primește. Mai exact, mi-a plăcut ideea că atunci când faci un bine, acesta te urmărește, iar la rândul tău vei avea parte de lucruri bune. Mi-a plăcut cum simpatica menajeră a reușit să schimbe lucrurile în Paris, la Casa Dior. I-a ajutat pe acei oameni să se redescopere și să devină fericiți.

Doamna Harris cucerește Parisul de Paul Gallico

Doamna Harris cucerește Parisul de Paul Gallico – o carte cu un mesaj inspirațional

Doamna Harris este o menajeră londoneză în vârstă. Este văduvă, dar se bucură de lucrurile pe care le are și pe care le trăiește. Are clienți diferiți, dar pe care îi ajută cu plăcere. Are și o prietenă bună, care nu o lasă la greu și alături de care se distrează ocazional.

Doamna Harris iubește frumosul șu feminitatea. De aceea nu a fost de mirare că și-a pus în minte să își cumpere propria rochie Dior, pe care să o țină în dulapul său și de care să se bucure în tihnă. Faptul că o astfel de rochie costă extrem de mult, nu o aoprește pe simpatica menajeră. Face planuri și economisește tot ce se poate, timp de aproape 3 ani. Apoi pleacă la Paris.

Acolo, prin felul său de a fi și prin povestea ei, reușește să adune în jurul său o mulțime de oameni drăguți. Alături de ei, doamna Harris trăiește aventura vieții sale și le dă o lecție despre bunătate.


Doamna Harris cucerește Parisul de Paul Gallico se poate comanda de aici.

You may also like...

4 Responses

 1. Dana spune:

  Ce poveste minunată, cu siguranță mi-ar plăcea!

 2. Ana-Maria spune:

  Cred ca mi-ar plăcea să o citesc și sa vad și filmul ?

 3. Eva Anca spune:

  Pare tare simpatică această carte. O voi lua în considerare pe viitor.

 1. 21/11/2022

  […] ce am citit Doamna Harris cucerește Parisul, am așteptat cu nerăbdare să se traducă o nouă aventură a simpaticei menajere. Lucru care s-a […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial